Lietuvos liaudies kultūros centro inicijuota etninės kultūros akciją „Visa Lietuva šoka“ ukmergiškiai pasitiko šokdami aikštėje prieš Kultūros centrą. Pusantros valandos trukę šokiai į savo sūkurį įtraukė senus ir jaunus, mokančius šokti ir nelabai. Pasibaigus šokiams visi išsiskirstė su viltimi, kad tokia akcija taps tradicine.

Dėdienytės ir Agotėlės  kviečiami muzikantai iš folkloro ansamblių „Dagilėlis“ ir „Pyniava“ griežė vieną už kitą smagesnes melodijas. Muzikantams dambreliu pritarė ir jo virtuozas Egidijus Darulis. Prie „Dagilėlio“ ir „Pyniavos“  šokėjų prisijungdavo ir praeiviai bei smalsuoliai. Šokami buvo tradiciniai šokiai, einamai rateliai. Pavargus muzikantams, šokta ir be muzikos. Lygiai 17.35 valandą ukmergiškiai kartu su visa Lietuva sušoko „Ant kalno karklai“. 




Šokti visus ragino Agotėlė, Dėdienytė šokėjus kvietė atsigaivinti vandenėliu. Tačiau abi akylai stebėjo kas kaip šoka ir rinko geriausiai šokančius. Pasibaigus renginiui dvi geriausiai šokusios poros buvo apdovanotos kompaktinėmis plokštelėmis.

Nauja akcija buvo siekiama per tradicinius šokius ir liaudies dainas vienyti Lietuvos žmones, stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą. LLKC tinklapyje rašoma, kad pastaraisiais metais Lietuvoje pastebimos atgimstančios liaudies šokių tradicijos. Tai yra itin mėgstamas, populiarus ir lengvai prieinamas laisvalaikio leidimo būdas, teikiantis bendravimo ir vienybės džiaugsmą. Šokis turi galią burti visuomenę. Ši akcija turėtų tapti ir svarbiu Etnografinių regionų metų įvykiu, padėsiančiu atskleisti regionų tradicinės kultūros ypatumus.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau