Rugsėjo 19 d. Ukmergės kultūros centro Liaušių filiale buvo paminėtas folkloro ansamblio "Ievužė" 30-ties metų kūrybinės veiklos jubiliejus, o jo vadovė Aldona Četkauskaitė šventė savo kultūrinio darbo 35-metį.

Jaukiam bendraminčių ir bičiulių būriui p. Aldona (nuotr. - apačioje dešinėje) trumpai papasakojo apie "Ievužės" ištakas, ansamblio savitumą ir išskirtinumą, pasiekimus ir pasirodymus. Ekrane buvo pademonstruota filmuota medžiaga apie ansamblio pasirodymus įvairiose šventėse  ir televizijos laidose. Pakilusios į sceną "Ievužės" moterys dainuodamos pašoko ir šokdamos padainavo keletą dainų, kurios net ir ne folkloro specialisto ausiai skambėjo kitaip, nei dauguma dabar skambančio "sušukuoto ir padailinto" folkloro kūrinių.



Sveikinimams ir pasirodymams į sceną kilo Jasiuliškių pensionato socialinė darbuotoja Gražina Gabrilavičienė ir Zarasų rajono Antalieptės kultūros namų folkloro ansamblis "Untaliepta" (vad. L. Alaunienė). Pastarasis parodė įvairiapusę programą iš dainų, muzikavimo ir šmaikščių pašnekėjimų.

Po muzikinių numerių prasidėjo tradiciniai sveikinimai ir jubiliejinių dovanų teikimai. "Ievužę" ir p. Aldoną Četkauskienę sveikino Seimo narys V. Stundys, ilgą laiką dirbęs kartu su p. Aldona Molėtų krašte, Ukmergės r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja A. Balčiūnienė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Ukmergės skyriaus, Šešuolių seniūnijos atstovai, bendradarbiai... "Ievužės" moterys šiltai ir jaudinančiai palinkėjo savo vadovei dar ilgai "nenulipti nuo scenos".

Jubiliejinė šventė buvo pratęsta tradiciniu "Ilgiausių metų" prie baltomis staltiesėmis dengtų rudens gėrybėmis nukrautų  stalų...

Nuotraukos - K. Zabielos

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau