Spalio 4 d. Ukmergės kultūros centro Dainavos filiale vyko tradicinės armonikierių varžytuvės. Ši Dainavoje rengiama armonikierių šventė kasmet auga. Šiais metais ji tapo Aukštaitijos regiono švente, sulaukusia dalyvių iš Utenos, Jonavos, Molėtų ir Ukmergės rajonų. Keturias valandas trukusioje šventėje pasirodė 19 konkurso dalyvių.

Renginį pradėjo „Daugailių berniokai“ iš Utenos. Jų vadovas Petras Leleika prie muzikantų prisijungė grodamas buvusiu pjūklu ir paaiškino, kad tai labai geras instrumentas, nes jo nemėgsta moterys. Juos pakeitė renginio vedėjai – kolektyvas „Spanguolė“ iš Varėnos rajono Marcinkonių kaimo. Nuo pastarųjų bendravimo ir pokštų pilnutėlė Dainavos kultūros namų salė leipo juokais ne kartą.


Varžytuvių pradžioje buvo sudaryta komisija, vertinusi visus atlikėjus. Komisijoje dirbo rajono meras Rolandas Janickas, varžytuvių organizatorius Vladimiras Matulevičius ir įvairių ansamblių vadovas Kazimieras Piestinis. Varžytuvių dalyviams reikėjo atlikti po du kūrinius. Dauguma pasirinko valsą ir polką, kai kurie muzikantai klausytojus pamalonino kitokiomis melodijomis.

Varžytuves pradėjo Vaclovas Anuprevičius iš Jonavos. Jį pakeitė trimis instrumentais grojęs „žmogus orkestras“ Antanas Kirvelevičius iš Jonavos. Po jų pasirodė dainavimu pritaręs armonikai Vincas Bieliūnas iš Jonavos. Jonaviškių pasirodymą pratęsė po vieną groję Bronius Kaminskas, Alvydas Kurkuzinskas ir Danielius Jokubauskas bei uteniškis Mindaugas Didžiokas.


Juos pakeitė Ukmergės rajono atstovai. Tadas Džiautas iš Žemaitkiemio pirmasis sugrojo romansą, o grojant polką salė pritarė plojimais. Jį pakeitė Medardas Varnas iš Želvos ir Mindaugas Grainys iš Siesikų. Ukmergiškius pakeitė po vieną groję molėtiškiai. Susirinkusieji galėjo paklausyti Kęstučio Kuzmicko, Algimanto Mieliausko ir Marijono Diko grojimo.

Varžytuvių pabaigai liko kolektyvai. Žiūrovams grojo Ukmergės kultūros centro Žemaitkiemio filialo Valų kaimo armonikierių duetas, Želvos filialo armonikierių duetas, „Tramtatulio“ konkurso laureatai, Želvos filialo armonikierių kvartetas. Molėtų kultūros centro armonikierių dueto vienas muzikantas buvo pasveikintas su gimtadieniu, o kitas grojo armoniką užsidėjęs ant nugaros. Pasirodymus baigė bandonijų duetas iš Jonavos.



Per pertrauką, kol komisijos nariai rinko nugalėtojus, susirinkusius linksmino liaudiškos muzikos kapela „Provincija“ (vad. Alvydas Padriezas). Išrinkusi nugalėtoją komisija visus varžytuvių dalyvius apdovanojo padėkos raštais ir molinėmis armonikierių skulptūrėlėmis. Žiūrovų prizą iškovojo Mindaugas Didžiokas iš Utenos. Buvo skirtos dvi trečiosios vietos. Jas pasidalino Bronius Kaminskas (Jonava) ir Medardas Varnas (Želva). Antrą vietą užėmė Algimantas Mieliauskas iš Molėtų. Varžytuvių Dainavoje nugalėtojas – molėtiškis Kęstutis Kuzmickas.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau