Vienuolyno gatvė palaipsniui traukia į save vis daugiau meninių objektų. Pradžioje joje atsirado haikų suolelis, ant Meno mokyklos muzikos skyriaus stogelio atsisėdo „Pepė Ilgakojinė“, dabar šioje gatvėje galime pamatyti metalinę "knygos suartintą" porelę po šviestuvu ant knygyno sienos ir alėjos gale „nutūpusį“ granitinį kubą.

Kaip pasakojo dailininkas Julius Zareckas, idėja vietoje ant sienos nupieštos porelės po šviestuvu ant knygyno sienos padaryti metalinę konstrukciją buvo jo. Siena buvo uždažyta, o iš lakštinio plieno išpjautos lygiai tokios pat figūros. Jos, paliekant tarpelį, pritvirtintos prie sienos. Tarpelyje tarp sienos ir metalo – tamsoje užsidegančios lemputės.

Kitas objektas – granitinis kubas. Šios idėjos autorius - ne vienas žmogus. Keli architektai rinko kubui vietą, keli stebėjo kaip jis šlifuojamas. Galų gale tris tonas sveriantis kubas užkeltas ant pagrindo iš organinio stiklo. Jis tamsoje taip pat šviečia.

Pasak J. Zarecko, šis kubas – funkcinis objektas. Pavyzdžiui, užlipus ant jo galima deklamuoti eilėraščius, dainuoti dainas, pozuoti vestuvinėms nuotraukoms, tiesiog sėdėti...

Šie objektai ne paskutiniai. Šiuo metu daroma skulptūra. Jeigu komisija pritars jos pastatymui Vienuolyno gatvėje, ji stovės gatvės pradžioje. 

Autoriaus nuotraukos. 

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau