Savaitę prieš adventą, po rudens darbų galima pasidžiaugti besibaigiančiu rudeniu ir laukti žiemos. Tokiame laiko tarpe lapkričio 23 d. Ukmergės kultūros centro Deltuvos filialas (Deltuvos kultūros namai) jau 17-ą kartą surengė rajono folkloro kolektyvų, dainininkų ir muzikantų šventę „Padainuokim susiėję“. Į šventę susirinko 7 folkloro kolektyvai, kai kurie jų čia dalyvavo pirmą kartą ar po ilgesnės pertraukos.

Šventę, kaip ir dera, pradėjo šeimininkai – Deltuvos dainininkai ir šokėjai (vad. Kazimieras Piestinis). Sudainavus tradicinę „Padainuokim susiėję“ ir Deltuvos kultūros namų vedėjai Daivai Stimburienei su visais pasisveikinus, visus kolektyvus ir jų vadovus Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės vardu pasveikino pirmininkės padėjėja Jurgita Vijūnė.


Su namine duona atvyko, padainavo bei pasaką apie poną pasekė Laičių saviveiklininkai. Į šventę pirmą kartą atvykusiam kolektyvui vadovauja Algirdas Lasys. Pirmą kartą šventėje pasirodė ir Pabaisko saviveiklininkai, vadovaujami Marijaus Mikučionio.

Sližių „Siemanys“ (vad. Stasė Novikienė) dainavo, šoko, susirinkusiems pademonstravo žemaitišką šokį ir papasakojo įvykį, atsitikusį prie Šventosios upės Sližių apylinkėse. Tai buvo pasakojimas apie du brolius kvailius ir vieną visai durną.

Po ilgos pertraukos į Deltuvą atvažiavęs Petronių kolektyvas (vad. Vilma Pribuišienė) į renginį įtraukė ir žiūrovus – pasiūlė jiems minti mįsles.

Veprių „Geldutė“ (vad. Algimina Uselienė) pasirodymą šventėje pradėjo netradiciškai – kolektyvo narys Stanislovas Šikšnys papasakojo pirmos armonikos įsigijimo dar 1944 metais istoriją ir sugrojo fokstrotą. Žiūrovai klausėsi pasakojimo apie tai, kaip vištos, prisiklausiusios kregždučių šnekų, ieškojo šiltųjų kraštų.

Šventę pabaigė Vidiškių „Volungės“ (vad, Stasė Navickienė) atliekama programa.

Kiekvienam kolektyvui buvo įteikta puodynė, pilna vitaminų – džiovintų obuolių skiltelių ir Kultūros centro padėkos.

2015 metai paskelbti Etnografinių regionų metais. Todėl ir Deltuvos kultūros namų scena papuošta penkių žolynų kilimais. Kiekvienas jų simbolizuoja atskirą Lietuvos regioną.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau