Kultūros centro dailės galerijoje visą gruodį ir iki pat Trijų karalių šventės veiks Elenos Kniūkštaitės tapybos paroda „Advento vainikas“, savo dvasia labai artima Kalėdinėms šventėms.


Nors pati paveikslų autorė į parodos atidarymą neatvyko, parodą atidarė galerijos kuratorius Egidijus Darulis. Pradžioje jis pakvietė padainuoti folkloro ansamblio „Pyniava“ sutartinių giedotojų grupę. Trumpai pristatęs autorę ir jos darbus E. Darulis pakvietė pasigėrėti paveikslais.


65 metų autorė nuo 1974 metų dalyvauja parodose. 1980 metais ji įstojo į Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno skyrių, o 1982 metais apdovanojama Petro Galaunės vardo Kultūros ministerijos premija. 1984 metais jos darbai įtraukti į Pasaulinę naiviojo meno enciklopediją. 2010 metais jai suteiktas Įsimintiniausio Kauno menininko vardas.

Savo kūryboje dailininkė renkasi sakralinius motyvus. Paveikslai paprasti, lengvai suvokiami ir priimami. Pasaulis perteikiamas paveiksluose ir paprastas, ir tuo pat metu patikimas bei šviesus. Kaip ir laukimas artėjančio stebuklo.

Nuotraukos ir reprodukcijos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau