Baigiantis metams rajono kaimo teatralai rinkosi į Veprius. Čia lapkričio 28 d. vyko tradicinė rajono teatrų šventė-konkursas „Klėtelė 2015“. Į šventę susirinko teatro mėgėjai iš Valų, Krikštėnų, Taujėnų. Pasirodė ir praėjusios „Klėtelės“ nugalėtojai, šios šventės šeimininkai – „Palėpės“ teatras iš Veprių.

Pirmi pasirodė vepriškiai. Jie pristatė B. Juškevičiaus pjesę „Švęstas vanduo“ apie naminės degtinės daromą žalą ir galimas pasekmes.

Juos pakeitė Valų atstovai – teatras „Plaštaka“. Linksmoje K. Čiplio-Vijūno pjesėje „Bobutės susipyko“ pajuokiamas senasis kaimas, moterų santykiai jame. Pasakojama, kaip paprasčiausios apkalbos gali sugadinti santykius tarp kaimynių, kadaise buvusių gerų draugių.


Viešnios iš Krikštėnų  „Subatėlės“ pristatė kaimo kultūros namuose dirbančios S. Banišauskienės pjesę „Mūsų turtas“. Pjesėje analizuojami sudėtingi mamos ir dukterų bei marčios santykiai. Kol mama nepasako apie jos turimą didelę sumą pinigų, tol su ja elgiamasi kaip su niekam nereikalingu žmogumi. Tačiau viską pakeičia pinigai, nors jų niekas ir nemato.

Paskutiniai šventėje vaidino buvę „Klėtelės“ nugalėtojai – Taujėnų mėgėjų teatras „Bičiuliai“. Jis parodė linksmą J. Židanavičiaus pjesę „Moterims neišsimeluosi“. Šeimos galva ir žentas įsimyli vieną aktorę ir siekia jos palankumo. Tačiau viskas žlunga. Kuriozinės ir linksmos situacijos, kuriose vyrai siekia apgauti savo mylimąsias, salėje sprogdino juoko bangas. Teatre, kaip ir anksčiau, vaidina gimnazijos direktorius Darius Kaplūnas, rajono tarybos narys Vidmantas Krikštaponis, o rajono meras Rolandas Janickas sukūrė italų dvarininko Liudviko, įsimylėjusio aktorę Zofiją Žakaitę vaidmenį.


Pertraukose žiūrovams grojo Veprių instrumentinis ansamblis, vadovaujamas Edvardo Ratauto, kapelos „Geldutė“ ir „Subatėlė“ iš Veprių.


Spektaklius vertino komisija, kurioje dirbo Kultūros centro direktorės pavaduotoja Inga Kaselienė, režisieriai - Natalija Kovarskienė ir Vytautas Česnaitis (komisijos pirmininkas). Pasibaigus spektakliams paaiškėjo, kad geriausiai vaidino Taujėnų saviveiklininkai, vadovaujami režisierės Laimos Jančiauskaitės. Jiems ir atiteko garbė po dviejų metų rengti „Klėtelę 2017“.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau