Ukmergės kultūros centro dailės galerijoje nuo sausio 9 d. veikia jaunos vilniškės menininkės Indrės Aleksiejūnienės paroda „Carcasse“. Šioje parodoje Dailės akademiją baigusi autorė pristato labai originalius, savitai atliktus darbus.

Autorė, kurdama darbus, kaip pagrindą naudoja – keramiką. Degant moliui lieka grafikos antspaudai. Dalis darbo atliekama kompiuteriu apdorojant vaizdą ir spausdinama ant specialaus popieriaus. Po to popierius klijuojamas, kai kada keramika degama su popieriumi. Popieriui nudegus lieka tik dažai.



Parodoje pristatomos dvi keramikos formos – vazos ir kvadratai. Pastarieji labiau panašūs į grafikos paveikslus. Tačiau tai ant keramikinio pagrindo atspaustos rentgenu padarytos autorės nuotraukos. Šiuose darbuose galima rasti ir abstrakčių, simbolinių peizažų motyvų.  Šiose nuotraukose naudojama viena - dvi spalvos. Tai rausva ir juoda.

Įdomu tai, kad parodoje eksponuojami darbai mažėja. Į galeriją įėjęs žiūrovas mato didžiausią darbą. Toliau darbai po centimetrą mažėja ir baigiasi miniatiūrom.

Autorės teigimu, „Carcasse“ – prancūziškai „griaučiai“. Jie suteikia materialiam kūnui formą, stiprumą, pastovumą. Todėl savo darbuose ji kalba apie žmogaus gyvenimo kelio karkasus.

Paroda veiks iki sausio 28 d.

Autoriaus nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau