Kultūros centro galerija vasario mėnesį (nuo 15-os iki 29-os d.) nušvito baltai. Čia savo parodą surengė Sonata Ordė. Parodoje „Kolekcija BALTA. Kitaip“ daugybė moteriškų suknelių, išsiskiriančių savo baltumu ir moteris pakerinčiu grožiu.

Megztos, siūtos suknelės, balti ir lengvi bateliai sukuria lengvumo ir išbaigtumo atmosferą, traukiančią parodos lankytojus paliesti kūrinius, jais pasigėrėti. Modelių kolekciją harmoningai papildė didelės nuotraukos, puošiančios galerijos sienas. Jose – suknelių demonstravimas natūralioje aplinkoje.

 

Parodos atidaryme Kultūros centro parodų organizatorius, Egidijus Darulis sakė, kad moterį puošia ne tik suknelės, baltos spalvos drabužiai, bet ir jos rankų darbas. Kadangi Ukmergėje labai nedaug kūrybiškų ir kitus puošiančių žmonių, todėl kiekvieną jų reikia saugoti, globoti ir palaikyti. Nes tik kuriantys žmonės nesensta, iki pat senatvės turi draugų, kolegų ir daugiau šypsosi kitiems.

Autorė pasakojo, jog sukurta balta kolekcija ne šiaip sau - balta spalva dominuoja ne tik šiltame piene, baltoje kavoje, bet ir mintyse, idėjose. Ji norėjo atsidėkoti savo darbais žiūrovams, prijaučiantiems, padedantiems, žmonėms, supantiems autorę, bendraujantiems, mylimiems, bendradarbiams.

S. Ordė pasakojo, kad megzti ji pradėjo prieš du metus. Dabartinėje parodoje kiekvienas modelis sukurtas, tarsi, sau pačiai. Tik pabaigus darbą galima pastebėti: „kad šita suknelė tiks Ramunei, šita – Mildai“. Todėl darbai skiriami visiems, paliekantiems įspūdį. Taip pat padėkota visiems, prisidėjusiems prie kolekcijos sukūrimo.  

Atidarymo metu susirinkusiems grojo Meno mokyklos Muzikos skyriaus moksleiviai.

Nuotraukos - autoriaus.

Daugiau nuotraukų - čia.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau