Į Ukmergės kultūros centre balandžio 2-3 d. surengtą vaikų ir jaunimo teatrų šventę „Nenuoramos“ atvyko net devyni teatriniai kolektyvai iš įvairių Lietuvos miestų. Jie parodė pačius įvairiausius spektaklius tiek mažiems, tiek ir dideliems. Pertraukų metų aktorius ir šventės svečius linksmino jaunieji muzikos kolektyvų lankytojai iš Ukmergės.

Šventę pradėjo šeimininkai – Kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ aktoriai. Pristatę visus kolektyvus ir palinkėję visiems gerų įspūdžių jie „atrakino“ sceną ir į ją pakvietė pirmąjį kolektyvą – Šiaulių vaikų ir jaunimo teatro studiją „Kompanija šauni“. Šauni kompanija parodė spektaklį „Spurgos ir karis“ apie draugystę, mokinius ir papasakojo kaip būti geresniais. Vėliau pasirodė Plungės kultūros centro teatro „Saula“ vaikų grupė. Ji rodė spalvingą klasikinę pasaką pagal brolių Grimų pasaką „Snieguolė ir nykštukai“. Abu spektakliai buvo skirti jauniausiems žiūrovams.

Vyresnių laukė šeimininkai – „Nykštuko“ aktoriai pristatė premjerą „Kaltė“. Tai spektaklis apie paauglių santykius su aplinka, susvetimėjimą, abejingumą. Keliasdešimties metų senumo istorija aktuali ir šiandien, kai mokyklose tęsiasi patyčios, nesusipratimai tarp mokinių, mokytojų, kai yra atstumtieji ir apsimetantys „kietuoliais“.




Kretingos rajono kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras „Atžalynas“ spektaklyje „Pienių vynas“ vaidino epizodus iš žmonių gyvenimo, tarpusavio bendravimo ir siekio gyvenimą padaryti laimingu, susigrąžinti praeitį. Vilniaus kultūros centro teatras studija „Elementorius“ Ukmergėje brėžė „Ribas“. Ribas tarp tikrovės ir įsivaizdavimo, realybės ir norų. Pirmąją šventės dieną baigė Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras „Vaivorykštė“. „Žaidime be taisyklių“ jurbarkiškiai kalbėjo apie skaudžias paauglių problemas.

Antrą šventės dieną pradėjo spektakliai, skirti mažiesiems. Joniškio kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras „Bendraamžiai“ pristatė pasaką „Aukštyn kojom“. Jame varna Albertina užmigo aukštyn kojomis ir susapnavo apie prarastą sūrį ir jo paieškas. Ignalinos Česlavo Kudabos progimnazijos teatras „Iki“ vaikams pasekė „Bulvinę pasaką“. Joje pelės kariavo su bulvėmis, tačiau šis karas baigėsi bulvės ir ridikėlio meile. Šventę vainikavo Birštono kultūros centro jaunimo teatro studija. Vyresniesiems žiūrovams buvo pristatytas spektaklis „Vakaras su angelais“. Jame pasakota apie paauglius, jų gyvenimą, problemas ir juos globojančius angelus.



Pertraukėlėse tarp spektaklių pasirodė pop grupė „Garsiukai“, Senamiesčio pagrindinės mokyklos atlikėjai, mažieji „Muzikos alėjos“ ir Yamahos muzikos mokyklos atlikėjai. Didžiosios pertraukos metu tik šventės dalyviams vaidino „Pojūčių teatras“. Teatro aktoriai su jaunaisiais šventės dalyviais pasakojo lietuvių mitologija paremtą istoriją apie žmogaus kelionę anapus.

Po pirmos dienos šventės dalyviai linksminosi vakaronėje, o abi dienas buvo galima apžiūrėti Meno mokyklos Dailės skyriaus moksleivių darbų parodą.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau