Miesto šventės pagrindinės dienos išvakarėse, gegužės 27 d., ant Kęstučio a. ir Gedimino gatvės kampe (Kęstučio a. 18/2) stovinčio namo rytinio fasado "sustojo" skulptoriaus Viktoro Žentelio sukurtas ir pagamintas metalo bareljefas "Dviratininkas". Tai didžiulis (200 x 250 cm) kalto ir kalinėto metalo bareljefas, vaizduojantis retro stiliaus drabužius vilkintį ir tokio pat stiliaus dviratį vairuojantį ūsuotą poną, linksmai mosikuojanti narveliu su iš jo beišsprūstančiu ne itin patenkintu paukščiu. Pasak bareljefo autoriaus, tai linksmas dekoratyvinis bareljefas, kuriame jam buvo įdomu įkūnyti į gatvę įsukančių automobilių žibintų šviesų sukeltą dviračio ratų stipinų šešėlių slinkties siena žaismą, kadangi bareljefas yra šiek tiek atitrauktas nuo pastato sienos, saugant ją nuo metalo korozijos poveikio. Panašiam, šviesos žaismės, tikslui tarnauja ir narvelio strypų ritmika.

Bareljefas sukurtas naudojant Ukmergės rajono savivaldybės biudžeto Dailės - dizaino - mažosios architektūros kūrinių įsigijimo miesto viešosioms erdvėms programos lėšas.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau