Miesto šventės „Mano miestas –mano šeima“ renginiai prasidėjo dar dvi dienos prieš pagrindinę Miesto šventės dieną. Tačiau miestas ruoštis savo gimtadieniui pradėjo gerokai anksčiau. Pirmiausia miestas pasipuošė gėlėmis. Gėlės pražydo skveruose, nušvito šalia Kultūros centro. Pagaliau buvo sutvarkytas ir sveikatingumo takelis po ąžuolais prie Kultūros centro.  

Kultūros centre ketvirtadienį buvo darbymetis – miestelėnai pakviesti į talką nupinti tujų girliandas, papuošiančias jau tradiciniais tapusius vartus Kauno gatvės pradžioje. 9 metrų aukščio ir 12 metrų pločio vartams reikėjo 130 metrų žalių girliandų.
Jas pynė Kultūros centro, Vlado Šlaito viešosios bibliotekos darbuotojai, LPS „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos, LPS „Bočiai“ bendrijos „Vilties“ klubo, Ukmergės gėlininkų draugijos, „Kaimynų“ bendruomenės nariai, Socialinių paslaugų centro auklėtiniai.  Baigiantis darbo dienai vartai jau sveikino visus, pravažiuojančius pro miesto centrą. Ukmergei juos, kaip ir kasmet, padovanojo Ukmergės miškų urėdija. Vartai buvo sumontuoti, papuošti girliandomis ir užrašais per pusantros valandos.


Tuo metu Ukmergės kultūros centro dailės galerijoje atidaryta tradicinė Ukmergės krašto menininkų ir fotografų kūrybos darbų paroda. Didžiulė savo apimtimi paroda dviejose salėse sutalpino 41 autoriaus 73 darbus. Čia galima pamatyti visko – nuo fotografijos iki tapybos, nuo keramikos iki skulptūros, nuo kalvystės darbų iki video meno. Parodoje debiutavo siuvinėjanti kryželiu Virginija Savickienė, fotografė Smailius, Tadas Darulis su fotoportretu, peizažistas Petras Dailidavičius, tapytoja Rūta Lukoševičiūtė ir dailės profesorius, ne tik Lietuvoje pripažintas menininkas, įsikūręs Ukmergės rajone  - Česlovas Lukenskas.



Susirinkusiems grojo ir dainavo Šermukšnių šeima – Kazimieras ir Daiva bei Eglė Staniūnaitė.

Kaip parodos atidarymo metu kalbėjo jos kuratorius Egidijus Darulis, tai vienintelė paroda metuose, kuri miestiečiams tampa švente, kurioje galima pažiūrėti, ką rajono menininkai sukūrė per metus. Kadangi, rengdamas parodą atidėjo apie 20 darbų, netilpusių salėse, E. Darulis vylėsi, kad kitais metais pavyks surengti dvi parodas skirtingose erdvėse. Tapyba ir fotografija galėtų įsikurti atskirai – Kultūros centre ir buvusiame „Draugystės“ kino teatre, jau priklausančiame Kraštotyros muziejui.

Rajono meras Rolandas Janickas paminėjo, kad ši paroda priverčia sustoti kasdienybėje bėgančius žmones. Apie nenuobodžią ir atspindinčią rajono menininkus parodą kalbėjo dailininkas Julius Zareckas ir fotografas-menininkas Arūnas Kulikauskas.

Parodoje eksponuotų darbų reprodukcijas galima pamatyti čia, čia, čia ir čia.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau