Kultūros centro dailės galerijoje veikia ukmergiškio dailininko Almunto Barono tapybos darbų paroda. Parodos atidarymas rugpjūčio 6 d. sutapo su menininko 80-ies metų jubiliejumi. Į jį atvyko ne tik menininko giminės, bet ir draugai, pažįstami.

Pristatydamas parodą, galerijos kuratoius, parodų organizatorius Egidijus Darulis paminėjo, kad parodoje eksponuojama tik maža dalelė dailininko darbų. Bet ilgai derinta paroda pagaliau įvyko. Tai pirmoji personalinė menininko paroda.

Parodos autorius pasakojo, kad tapybos meno niekada nesimokė. Todėl visi parodos paveikslai, pasak autoriaus, „švelniai tariant yra nelabai aukšto tapybos technikos lygio“. Ir čia pat jis atsakė į du klausimus: kam tuo užsiimti neturint tam tikro išsilavinimo ir kam viską „iškalbinai“? Pasak dailininko, ateina laikas kada nebereikia eiti į darbą. O tapyba yra labai geras užsiėmimas. „Ji ir laiką užima, netgi gali pasijausti esąs kūrėju“, – šypsodamasis pasakojo A. Baronas.


Dailininkas pasakojo, kad tapyti paskatino anūkai. „Jie vis prašydavo papasakoti, kaip atrodė vaikystė. Pasakojimų nesuprato, nuotraukų tais laikais nebuvo, tada pradėjau piešti“, - pasakojo dailininkas. Taip atsirado pirmieji paveikslai – pirmajame pavaizduota tėviškė 1936 metų pavasarį. Tais metais tėvas A. Baronui padovanojo sidabrinį litą, kurį jis pasididžiuodamas pasikabino ant kaklo. Antrajame - 1938 metų vasara, trečiajame – 1940 metų žiema. Kituose paveiksluose istoriniai įvykiai, paminklai, kitos šalys.


Atidaryme skambėjo Kristinos ir Egidijaus Darulių dainos, muzikinį sveikinimą atliko Meno mokyklos muzikos skyriaus mokytoja Angelė Adamonienė su mokinėmis. Kūrėjas Kęstutis Česnaitis, kaip pats sakė, „norėjo aplenkti laiką“ ir prieš metus sukūrė filmą apie jubiliatą, kurį parodė parodos atidarymo metu.

A. Baronas ukmergiškiams pažįstamas kaip architektas. 1961 metais atsikėlęs gyventi į Ukmergę, miestą paliko tik nepriklausomybės pradžioje, kai trims metams išvyko į JAV. Grįžęs į Lietuvą 6-rius metus dirbo Ukmergės savivaldybės vyriausiuoju kraštovaizdžio architektu. Visada mėgo vaidinti. Dar prieš atvykstant į Ukmergę, dirbdamas Anykščiuose, įkūrė liaudies teatrą.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau