Rugsėjo 3 dieną aikštėje šalia Kultūros centro surengta Knygų mugė.

Trečiąjį kartą Vlado Šlaito viešoji biblioteka prasidėjusį rudenį ir naujuosius mokslo metus pasitiko miesto aikštėje po atviru dangumi surengta knygų muge. Į ją su savo naujausiais leidiniais bei anksčiau išleistomis knygomis atvyko bibliotekos bičiuliai – „Andrenos“, „Algarvės“, „Žaros“, „Gimtojo žodžio“, „Gelmių“ , „Lieparo“, „Charibdės“ bei kitos leidyklos – Lietuvos mažų ir vidutinių leidėjų asociacijos narės.

Dešimtą valandą, nuskambėjus simboliniam gongo dūžiui, viešosios bibliotekos direktorė Rasa Griškevičienė paskelbė knygų mugės pradžią. Į Ukmergę atvykusius leidyklų vadovus, kitus renginio svečius pasveikino rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, „Andrenos“ leidyklos direktorė Nijolė Petrošienė. Ji pasidžiaugė šeimininkų geranoriškumu ir pagalba leidėjams, galimybe pabendrauti su ukmergiškiais, pristatyti suaugusiems skaitytojams, jaunimui, vaikams savo leidinius.

Nenusivylė leidėjai muge ir šį kartą. Ukmergiškiai domėjosi literatūros naujienomis, mielai bendravo su svečiais ir pirko knygas. Gerai nuotaikai talkino ir dosniai šilumą liejusi rugsėjo saulė, ir svetingi Kultūros centro darbuotojai, padėję pastatyti mugės palapines, sutvarkyti aplinką. Čia pat buvo įrengta mini kavinė svečiams, bibliotekos šeimininkės vaišino juos kava ir saldumynais.


„Kiekvieną kartą iš Ukmergės išvažiuojame su gera nuotaika, pardavę nemažai savo leidinių, maloniai pabendravę su svetingais šio krašto žmonėmis“, - baigiantis mugei kalbėjo „Algarvės“ leidyklos direktorė  Liudmila Sergejeva. Ypač smalsiai po Ukmergės senamiestį dairėsi jos vyras Michailas. Gimęs buvusios Jugoslavijos sostinėje Belgrade, „meilės tremtinys“ šiandieną talkina Liudmilai knygų versle Lietuvoje ir vis dar atranda čia jam įdomių, žavių detalių, ypač mažesniuose miesteliuose.

„Lieparo“ leidyklos direktorė Liudmila Petkevičiūtė su šypsena ir grauduliu klausėsi prisiminimų apie  šviesios atminties savo tėvo rašytojo Vytauto Petkevičiaus viešnagę Ukmergės bibliotekoje. Tąsyk, belaukiant atvykstančio svečio, visoje gatvėje staiga dingo elektra, ir bibliotekos moterys ant laiptų, grindų, ant scenos salėje uždegė šimtus mažų žvakelių. Salė buvo sausakimša, o jaukioje prieblandoje vykęs susitikimas – nepamirštamas.

Mugėje dalyvavusios leidyklos „Homo liber“ vadovas Vilius Gužauskis siūlė įsigyti ką tik dienos šviesą išvydusią  ukmergiškio Jono Rinkevičiaus sudarytą knygą „Su Lietuva širdy“ apie įžymią Lietuvos visuomenės veikėją, lietuvybės puoselėtoją, knygnešio Prano Verkelio anūkę Birutę Verkelytę-Fedaravičienę, tapusią jam ir kitiems bendraamžiams, gimusiems lietuviškoje salelėje Gervėčiuose, dvasine globėja, išminties, gerumo ir meilės įsikūnijimu. Šalia šios knygos – ir buvusios ukmergiškės, dabar LR Seimo kanceliarijoje dirbančios Loretos Jastramskienės naujausias romanas „Įpėdiniai“, kiti žinomų autorių kūriniai.

Pluoštą knygų leidyklos padovanojo Vlado Šlaito viešosios bibliotekos skaitytojams.

Tatianos Urazovos nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau