Rugsėjo 16d. antrus metus 25 tūkstančiai lietuvių sukosi šokio sūkuryje. Kartu su visa Lietuva dalyvauti akcijoje „Visa Lietuva šoka“ ukmergiškius pakvietė folkloro ansambliai: „Pyniava“, „Dagilėlis“ ir tautinių šokių kolektyvas „Rudenėlis“.


Vakarop  ukmergiškius šokti paragino jungtinė kapela, sudaryta iš „Dagilėlio“ ir „Pyniavos“ muzikantų. Nuskambėjus pirmajai melodijai, „Pyniavos“ vadovė Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė pakvietė prisiminti visų penkių Lietuvos regionų šokius. Skambėjo aukštaitiškos, žemaitiškos, Mažosios Lietuvos, suvalkietiškos ir dzūkiškos melodijos.


Pusantros valandos šokis keitė šokį, ratelis – ratelį. Kai kuriuos siūlomus šokius pašokti sunku buvo ir šokėjams iš minėtų kolektyvų, ne tik eiliniams ukmergiškiams. Juos šokti mokė „Dagilėlio“ vadovė Jūratė Martinkutė. 19 valandą ukmergiškiai kartu su visa Lietuva sušoko ratelinę polką.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau