Kasmet į Deltuvos kultūros namus renkasi rajono muzikantai, pasakotojai, dainininkai. Prieš pat Adventą čia vyksta rajoninė folkloro kolektyvų, dainininkų, muzikantų ir šokėjų šventė „Padainuokim susiėję“ arba, kaip patys dalyviai vadina, „folkloro atlaidai“. Šiais metais lapkričio 26 d. į šventę atvyko septyni kolektyvai.

Šventę pirmieji pradėjo deltuviškiai (vad. Kazimieras Piestinis). Jie ne tik dainavo, bet ir šoko, o armonikininkas Serapinas Baranauskas pakvietė valsui. Deltuvos kultūros namų vedėja Daiva Stimburienė išdavė paslaptį, kad šventei pradėta ruoštis dar pavasarį. Tada jau pradėtos auginti dovanos, „bet išaugo tik petruškos“. Ir kiekvienam šventėje dalyvavusiam kolektyvui įteikė po vazonėlį su petražolėm. Jį gavo ir svečiuose buvusi Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė.



Pakviesti Varinės atstovai (vad. Marius Mikučionis) papasakojo, kad Varinėje gyvena „bagoti“ žmonės – kala variokus. Todėl vieną puodynę variokų padovanojo ir Deltuvai. Šio kolektyvo atstovai sekė sakmes, dainavo ir šoko.

Taujėnų jaunimas pasirodymui paruošė sutartines. Jo vadovė Nijolė Janulienė padainuoti sutartinių pakvietė ir žiūrovus. Muzikalūs žiūrovai kaip sutartinę sudainavo „Buvo dūda Vilniuj“.

Po svečių iš Sližių (vad. Stasė Novikienė) pasirodymo, kada visa salė buvo pakviesta šokti, šeimininkė D. Stimburienė pajuokavo: „ar labai „sugriešintume“, jei kitą savaitgalį padarytume vakarušką? O po to eisim spavedės“. Priminsime, kad prieš savaitę Deltuvoje buvo surengtas romansų vakaras.


Petronių moterys (vad. Vilma Pribuišienė) kartu su dainomis dovanų atvežė sūrį. Vepriškiai iš „Geldutės“ (vad. Algimina Uselienė) dainavo ir sekė pasakas. Šventės oficialią dalį baigė vidiškiečiai iš „Ulyčios“ (vad. Stasė Navickienė).

Išsiskirstė visi su viltimi čia susitikti ir kitąmet. Nes D. Stimburienė paminėjo, kad „ateinat laukiami, išeinat mylimi“.
 
Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau