Spausdinti

Trys Karaliai į Ukmergę atnešė mažą stebuklą – 3D filmus atsinaujinusioje Kultūros centro salėje. Į pirmą seansą susirinkę žiūrovai liko patenkinti specialiaisiais 3D filmo efektais, geru garsu, patogiomis ir minkštomis kėdėmis.

Į animacinę pasaką „Sniego karalienė 3“ atėjusius mažuosius žiūrovus ir jų tėvelius pasitiko dalinantis proginius Kultūros centro saldainius rajono meras Rolandas Janickas. Prieš filmą žiūrovus sveikino meras ir kino aparatūrą sumontavusios įmonės „Prezentacijų spektras“ vadovas Gediminas Vilčiauskas.


G. Vilčiauskas pasakojo, kad filmams rodyti sumontuotas skaitmeninis kanadietiškas projektorius, kokie stovi 48 tūkstančiuose kino salių visame pasaulyje. Jis pastatytas vietoje senojo, juostinio projektoriaus. Likusį vieną seną juostinį projektorių planuojama naudoti edukacijai. „Tai jau ir istorinė vertybė, kurią retai kur pamatysi“, - sako Kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė, besirūpinanti filmais, Gražvyda Tušienė.  

Ukmergėje šios naujos aparatūros dėka galima bus žiūrėti filmus ar jų premjeras kaip ir užsienyje, pavyzdžiui, Londone ar Niujorke. Aparatūra bei 150 kilogramų sveriantis specialus ekranas leis demonstruoti ir 3D filmus. Šių filmų žiūrėjimui reikalingi akiniai, kurie pritaikyti tik šiai aparatūrai. Tokie akiniai pasyvūs – dėl to jie mažesni, patogesni. Bet su šiais akiniais trimačius filmus žiūrėti galima tik Kultūros centro salėje. Kitur jie trimačio vaizdo neperteiks.

Kultūros centro salėje draudžiama vartoti gėrimus ir užkandžius, nes šioje salėje be kino seansų vyksta ir spektakliai, koncertai, įvairios šventės. Po remonto visus džiuginančias naujas kėdes, kiliminę dangą norima išlaikyti kuo ilgiau patrauklią ir gražią.

Pasak žiūrovų, Ukmergėje kinas rodomas ant didesnio ekrano negu kai kuriose sostinės kino salėse. O demonstravimo kokybė ir kaina bei galimybė pamatyti naujausius filmus leis kiną žiūrėti čia, nevažiuojant į Vilnių ar Kauną.

Nuotraukos - autoriaus.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau