Ukmergės kultūros centro dailės galerijoje atidaryta Aistės Bugailiškytės tapybos darbų paroda. Autorė į parodos atidarymą atvyko su savo tėčiu Jonu, šalyje ir už jos ribų žinomu tautodailininku, bei broliu. 

Atidarydamas parodą Kultūros centro parodų organizatorius Egidijus Darulis autorę pavadino ekspresionistinės lietuviškos mokyklos tęsėja. Čia pat jis paminėjo, jog darbuose pridėta simbolikos, grafinių elementų, kurių nebuvo ekspresionistinėje tradicijoje. Autorės darbai gilūs, intelektualūs, gan iškalbingi ir labai aiškiai nusakantys ne tik pačios autorės charakterį, bet ir lietuvišką dvasią, dabartinę Lietuvos atmosferą.

Dailininkės paroda tarsi padalinta į dvi dalis. Vienoje jų A. Bugailiškytė eksponuoja paveikslus, kuriuose ne paskutinį vaidmenį vaidina geltoni taškai raudoname fone. Tai vėliavos, juostos, žmogaus figūros dalys. Šią parodos dalį autorė įvardina kaip prisiminimus iš Kristianijos - Danijos sostinės Kopenhagos rajono, dar įvardijamo Laisvės miestu. Kitoje parodos dalyje – pastatai, žmonės, gyvenimas...


Pasakodama apie ateitį A. Bugailiškytė užsiminė, kad žiemą nori visą savo laiką skirti miniatiūroms. Nes vasarą savarankiškai dirbti nėra kada – reikia padėti tėčiui. 

Ši paroda Kultūros centro dailės galerijoje veiks iki sausio 30 dienos. Vasario 2 dieną bus atidaryta nauja paroda – gėrėsimės žymaus Lietuvos fotomenininko Antano Sutkaus fotografijomis. Ši paroda veiks iki kovo 12 d.

Nuotraukos ir reprodukcijos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau