Ukmergės kultūros centro dailės galerijoje kovo 15 d. atidaryta tradicinė rajono tautodailininkų darbų paroda. Žiūrovams pristatomi 28 rajono tautodailininkų tapybos, medžio drožybos, keramikos, tekstilės, žolynų grafikos darbai. Iš Ukmergės geriausi parodos darbai keliaus į Panevėžyje rengiamą zoninę parodą. Į parodos atidarymą atvyko ne tik rajono tautodailininkai, bet ir kolegos, giminės, artimieji, dailei neabejingieji...

Atidarant parodą dainavo Kultūros centro folkloro ansamblio „Pyniava“ dainininkai. Susirinkusius sveikino vicemerė Klavdija Stepanova, svečiai iš kitų rajonų.



Rajono tautodailininkų vadovas Rimantas Zinkevičius papasakojo, kad 2016 m. Ukmergėje buvo surengta Panevėžio zonos Aukso vainiko paroda. Geriausi darbai atrinkti į finalinį turą Jonavoje, kur vaizduojamosios dailės srityje antrą vietą laimėjo Rimantas Zinkevičius. Dabar veikiančioje Respublikinėje jubiliejinėje parodoje dalyvauja 10 ukmergiškių tautodailininkų. Pristatydamas parodą R. Zinkevičius paminėjo ir jauniausią rajono tautodailininkę - II klasės gimnazistę iš Antano Smetonos gimnazijos Deimantę Aukštuolytę, užsiimančią medžio drožyba. Ji 2016 metais šalies  gabiausiųjų jaunųjų kūrėjų tarpe laimėjo Sidabrinį vainikėlį – užėmė II vietą.



Atidarant parodą prisiminti ir per praėjusius metus Anapilin išėję rajono tautodailininkai – mezgėja Veronika Bražėnienė ir tapytojas bei medžio drožėjas Stepas Nečiūnas.

Ši paroda veiks iki balandžio pradžios. Galerijoje jau balandžio 6 dieną atidaroma širvintiškio Povilo Malinausko kalvystės ir medžio drožybos paroda „Medis kalbina geležį“.

Nuotraukos ir reprodukcijos - autoriaus.

Parodoje eksponuotų darbų nuotraukas ir reprodukcijas galite matyti - čia

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau