Valakėlių kultūros namuose (Pasvalio rajonas) sausio 28 d. vyko kasmetinis žiemos meto dambrelininkų festivalis „Bandūrėlis“ organizuojamas Alberto ir Linos Bartašių, kurio metu buvo atidaryta ukmergiškio Egidijaus Darulio tapybos paroda „Pulsas“.

Ciklas „Pulsas“ sukurtas 2014 m. buvo eksponuota Šiauliuose, Vilniuje, Ukmergėje, Klaipėdoje, Giruliuose Valakėlių kultūros namuose eksponuojama su nedideliais naujų kūrinių papildymais.

Egidijus Darulis šioje parodoje gilinasi į mikro pasaulį, ieško ląstelinių ir genetinių panašumų tarp augmenijos, gyvūnijos ir žmogaus. Tarsi visa yra iš to paties. Ši mintis autoriui yra svarbi ir jaudinanti.

Spalviniai tapybos deriniai yra netikėti, gan ryškūs, kartais artimi pop menui, tačiau formose rasime daug panašumų. Beveik visuose darbuose besikartoja sprogstantį daigą primenanti forma, kuri, autoriaus manymu, yra visų organizmų pradžios forma...

Nuotraukos - Alberto Bartašiaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau