Vlado Šlaito viešoji biblioteka šiemet mini 95-erių metų jubiliejų. Didžiausia dovana kolektyvui ir skaitytojams šia proga, žinoma, bus netrukus prasidėsianti bibliotekos pastato renovacija, po kurios čia atsiras naujos kūrybinės erdvės vaikams, jaunimui ir senjorams, liftai neįgaliesiems ir kt.

Apie bibliotekos jubiliejų pasakoja rengiamos dokumentų parodos, kaupiami buvusių darbuotojų prisiminimai, šventiniai renginiai. O štai praėjusį penktadienį bibliotekos darbuotojai susirinko į talką sumanę papuošti savo aplinką. Sodininkių, gėlininkių kolektyve daug, todėl žiedų ir žolynų spalvas nebuvo sunku parinkti ir suderinti. Pravertė ir profesionalus dailininkės Kristinos Darulienės žvilgsnis – kiemo vejoje, tarp medžių, ji virvute „nupiešė“ jubiliejinio skaičiaus 95 kontūrus, pagal juos buvo iškasta žolė, įrengti grioveliai. Geros, patręštos žemės naujajam gėlynui iš savo sodybos atvežė Krikštėnų bibliotekininkės Onutės Venclovienės vyras, ūkininkas Kęstutis, lėšų gėlėms surinko pačios bibliotekininkės.



Talkos metu buvo kilusi diskusija, į kurią – gatvės ar kiemo pusę „atgręžti“ jubiliejinį skaičių. Nulėmė praeivių nuomonė. Nė vienas nepraeidavo abejingai, nepažvelgęs į gimstančio gėlyno spalvas, nepasigrožėjęs. Prie talkininkų stabtelėjusi buvusi ilgametė Kultūros centro direktorė Eugenija Vaitkienė patikino, jog į kiemą žvelgiantis gėlynas daugiausia džiugins takeliu į biblioteką ateinančius žmones, tačiau reikia rūpintis, vilioti, traukti ir naujus skaitytojus, todėl iš gėlių susodintas skaičius privalo žvelgti į praeivius gatvėje.

Kol moterys sodino gėles, bibliotekos vairuotojas Ramūnas išpjovė seną, plačiai išsikerojusį krūmą, augusį alpinariume, šalia pastato fasado durų, iškapojo jo šaknis. Krūmo vietoje atsirado dar viena spalvinga vasaros žiedų salelė...

Kristinos Darulienės nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau