Spausdinti

Taip vadinosi gėlių puokščių paroda, Žolinės išvakarėse surengta Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje.

Jau tradicine tapusi diena, kai bibliotekos darbuotojos skuba į darbą nešinos įvairiaspalviais žiedais ir skyrių, skaityklų patalpos pakvimpa žolynais, pasipuošia originaliomis darbuotojų sukomponuotomis puokštėmis. Ši diena gražiai suvienijo bibliotekos darbuotojus ir lankytojus: netilo kalbos apie gėles, jų auginimą ir priežiūrą, puokščių komponavimą, buvo gėrimasi įvairiausiais pievų žolynais, kurie vienoje ar kitoje puokštėje taip grakščiai prigludo prie jurgino, astros ar ramunės žiedo... Į puokštes sudėta ne tik gražiausios gėlės, išaugintos bibliotekininkių išpuoselėtuose darželiuose, surinkti žolynai laukuose ir pievose, bet ir žmonių jausmai, viltys bei svajonės, meilė gimtajam kraštui ir Lietuvai.



Šį kartą visi bibliotekos lankytojai ir svečiai galėjo balsuoti už jiems labiausiai patikusią puokštę. Viešojoje bibliotekoje buvo eksponuota per dvidešimt darbuotojų ir skaitytojų sukomponuotų puokščių. Gražiausią puokštę rinko 32 lankytojai.

Šventupės bibliotekos skaitytoja Birutė Gelumbeckienė, ne pirmą kartą dalyvaujanti Žolinei skirtose gėlių parodose, savo puokštę sukomponavo Lietuvos valstybinės vėliavos spalvų motyvais - iš geltonų ramunių, bijūno lapų, raudonų jurginų bei kanų žiedų. Pavadinusi ją „Gražiausios spalvos turėtų rasti vietą lietuvio širdyje“, savo meno kūrinį skyrė artėjančiam Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Ši puokštė ir surinko daugiausia balsų. Birutei Gelumbeckienei įteikta Viešosios bibliotekos administracijos ir Lietuvos bibliotekininkų draugijos Ukmergės skyriaus dovana – knyga ir rašiklis.

Jauniausiai parodos dalyvei – Balelių bibliotekos skaitytojai Kotrynai Sarapinaitei, kuri į puokštę sudėjo rykštenės, medetkų, kraujažolių ir ramunių žiedus bei kviečių varpas ir pavadino „Saulėta diena“, įteiktas Ukmergės kultūros draugijos almanachas „Eskizai“.

Vitos Jasionytės-Dagienės nuotraukos

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau