Gyvosios istorijos festivalyje „Pabaisko mūšis su prieskoniais“, vykusiame rugsėjo 9 d., kaip visuomet dalyvavo ir Vlado Šlaito viešoji biblioteka. Šiemet bibliotekos dailininkė Kristina Darulienė drauge su savo kolege Kristina ir Vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolanta Žvirblyte stilizuotoje meno dirbtuvėje įkurdino Spalvų sodą ir seną lagaminą su Vištų romanais. Visą dieną mažieji šventės dalyviai buvo nugulę Spalvų sodo pievą, žaižaruojančią visomis ką tik iškeliavusios vasaros spalvomis. Piešdami spalvotais pieštukais , kreidelėmis ir flomasteriais, merkdami teptukus į guašą ir kitokius dažus, vaikai liejo savo fantaziją popieriaus lape, saulės įkatintuose akmenukuose, tapė žolynų kuokštais, krūmų šakelėmis, įvairių augaliukų stiebeliais.




Knygų mėgėjai piešė savo mylimiausius pasakų herojus, mamą, tėtį ir, žinoma, vištas bei jų bičiulius. Sename lagamine galėjai atrasti knygelių su pačiais įvairiausiais paukščiais, paskaityti linksmų istorijų apie juos, nupiešti patikusį plunksnuotį arba sudėlioti jį iš spalvotų sagų. Bibliotekos dirbtuvėlėje gimstančiais mažais stebuklais žavėjosi ne tik vaikai, jų tėveliai, bet ir į šventę atvykę svečiai – šalia lauko scenos įsikūrę Rokiškio lėlių teatro artistai, ruošdamiesi spektakliui, įkvėpimo sėmėsi Spalvų sode, nuoširdžiai gerėdamiesi jaunųjų autorių kūryba ir bibliotekininkių išradingumu. Nepraėjo pro šalį kolegos uteniškiai. Šiauliečiai, dėkodami už geras emocijas, vaišino savo krašto duonute, apsilankė Spalvų sode ir Katino Murklio lėlių teatro Bobutė, Diedukas su visais malūno kipšiukais. Apsilankė neatsitiktinai – bibliotekininkė Jolanta ir pati kadaise vaidino Natalijos Kovarskienės vadovaujamame teatre.

Tarp svečių linkėjimų, išsakytų gražių žodžių atminčiai apie šventę liks ir rajono savivaldybės mero Rolando Janicko įteikta Padėka viešajai bibliotekai už geranorišką pagalbą organizuojant Gyvosios istorijos festivalį.

Kristinos Darulienės nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau