Ukmergės rajono priešgaisrinės tarnybos 25-ųjų metinių minėjimo proga Ukmergės kraštotyros muziejuje atidaryta šiuose kraštuose gerai žinomo fotomenininko, savanorio ugniagesio Dainiaus Vyto nuotraukų paroda „Mūsų ugniagesiai“. Ugniagesių vadovai gyrė autorių ne tik kaip menininką, bet ir kaip žmogų atsidavusį savo veiklai, bei sugebantį atkreipti dėmesį į paprastų žmonių gyvenimą ir tai perteikti profesionalaus fotografo akimis. Pats Dainius Vytas minėjo, kad tai paroda kuria jis negali džiaugtis, nes vis dėl to nuotraukos byloja apie kitų žmonių nelaimes, išgyvenimus, netektis. Atidarymo dalyviai vienbalsiai komentavo, kad mums reikalingos tokios parodos, bei ragino autorių dažniau rengti parodas ar net išleisti savo albumą.


Parodoje eksponuojamos nuotraukos iš įvairių gaisro gesinimo įvykių, bei gaisro paliktų pasekmių. Taip pat perteiktos ugniagesių darbo ir aplinkos detalės, portretai.

Paroda veiks spalio 19 – lapkričio 4 dienomis, Ukmergės kraštotyros muziejuje.

Šaltinis: http://ukmergesmuziejus.lt/2017/10/dainiaus-vyto-nuotrauku-paroda-ugniagesiai/

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau