Lapkričio 4 d. Kupiškio etnografijos muziejuje pasibaigė Respublikinės konkursinės liaudies meno parodos "Aukso vainikas" Panevėžio regiono turas. Čia savo darbus pristatė 32 tautodailininkai iš Lietuvos tautodailininkų sąjungos Panevėžio bendrijos skyrių: Anykščių, Biržų, Kupiškio, Panevėžio, Pasvalio, Rokiškio ir Ukmergės.

Kadangi paroda yra konkursinė, t. y. geriausi kūrėjų darbai iš šios parodos bus atrinkti į baigiamąją "Aukso vainiko" parodą, kurioje bus eksponuojami geriausi Lietuvos tautodailės meistrų kūriniai, jie buvo suskirstyti į tris temines kategorijas: vaizdinės liaudies dailės (skulptūra, tapyba, grafika,karpiniai), taikomosios liaudies dailės (tekstilė, keramika taikomieji medžio dirbiniai, kalvystė, margučiai, verbos...) bei križdirbystės (kryžiai, stogastulpiai, koplytėlės...).

Šioje parodoje savo dirbinius pristatė ir ukmergiškiai tautodailininkai: Valentinas Butkus, Asta Girnienė, Janina Kuprienė, Dalia Lapkuvienė, Daiva Malinauskienė, Audronė Virbalienė, Rimantas Zinkevičius, Regina Žvirblienė. Džiugu, kad vaizdinės dailės kategorijoje nugalėtoju tapo ukmergiškis Rimantas Zinkevičius ir pasidabino regioniniu Aukso vainiku. Sveikiname! „Aukso vainiko“ laureatų paskelbimo ir apdovanojimo ceremonija vyko Kupiškio etnografijos muziejuje lapkričio 4 d.

Laureatai atstovaus Aukštaitijai respublikinėje tautodailininkų parodoje „Aukso vainikas“, kuri šiemet po pertraukos vyks Rokiškio krašto muziejuje. Ji bus atidaryta gruodžio mėnesį. Šioje konkursinėje parodoje savo meną pristatys geriausi visų sričių Lietuvos tautodailininkai. Muziejus jau sulaukė ir tapybos, ir medžio darbų. Tokio lygio renginys muziejuje vyko 2009-aisiais.

Nuotraukos iš www.temainfo.lt

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau