Prieš prasidedant adventui, Deltuvos kultūros namuose kasmet įvyksta „folkloro atlaidai“ – kaimo folkloro kolektyvų, dainininkų, muzikantų ir šokėjų šventė. Šiais metais gruodžio 1 d. į šventę sugužėjo šeši kolektyvai, kurie iš savo vietų kėlė žiūrovus ir kitų kolektyvų narius, kvietė kartu šokti, dainuoti, žaisti.


Šventės organizatorei Daivai Stimburienei priminus praeitį: „oi smagu būdavo vakarėliuose... Susirenka kelių kaimų jaunimas, muzikantai savi ir kiti su visokiom skripkom, didelėm  ir mažom, su būgnu, armonikom, tai kad duos – rodos, trobos sienos persiskirs, o kojos pačios kilnojasi. Užmiršti ir nuovargį, ir bėdas. Šokame valsus, polkas, krokoviaką ir kitokius. Muzikantai pailsta, nustoja, tai sustojam ratu ir dainuojam“ - pritariant armonikai pasirodo Deltuvos dainininkai (vad. Kazimieras Piestinis).


Pasirodęs Vidiškių folkloro kolektyvas „Ulyčia“ (vad. Stasė Navickienė) ne tik dainavo, bet ir pasakojo visokias linksmas istorijas, pavyzdžiui, apie tai, kaip tėvams buvo svarbu gerai nutekinti dukterį, apie būsimos jaunosios ir jaunikio ūkių apžiūrėjimą. Pirmą kartą šventėje dalyvavęs III Antakalnio kolektyvas (vad. Marius Mikučionis) šeimininkams padovanojo sūrį ir užminė mįslę. Atspėjusioji dovanų gavo molinį paskutinį medžio lapą.


„Siemanys“ (vad. Staselė Novikienė) iš Sližių po dainų pradėjo šokius, į kuriuos įtraukė ir žiūrovus. Varinės kaimo ansamblis (vad. Marius Mikučionis) padainavęs žiūrovus pakvietė pažaisti „Jerubėlę“. O Veprių „Geldutė“ (vad. Algimina Uselienė) į dainavimą įtraukė visus – kadangi „visi moka liaudiškas dainas“.


Šventė baigėsi bendromis dainomis. Kolektyvai išsiskirstė iki kitų metų, kada vėl susitiks šventėje „Padainuokim susiėję“. O Veprių, Vidiškių ir Sližių kolektyvai planuoja dalyvauti kitąmet vyksiančioje tūkstantmečio Dainų šventėje.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau