Kaip ir kasmet, antrą šv. Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, Ukmergės kultūros centre įvyko labdaros koncertas „Baltas angelas“. Šį kartą jo metu surinktos lėšos yra skiriamos paminklo Prezidentui Antanui Smetonai, jo gimtinėje – Užulėnyje, statybai.

Ilgai puoselėtą paminklo pastatymo idėją šiemet nutarta pradėti įgyvendint, nes tikėtina, kad minint Prezidento 145-ųjų gimimo metinių sukaktį - 2019 m. rugpjūčio 10 d. - paminklas iškils Užulėnyje, prieš buvusią pradinę mokyklą (dab. Ukmergės kraštotyros muziejaus filialas). Labdaros koncertas "Baltas angelas" - pirmas renginys, kurio metu rinktos lėšos paminklui, kadangi nuspręsta, jog prisimenant Prezidento 60-mečiui ruoštos dovanos tradicijas, paminklo kūrimui ir įrengimui skirtos lėšos bus renkamos pasitelkiant ir visuomenės geranoriškus paaukojimus.

Būsimasis paminklas - 2,5 metrų aukščio bronzinė skulptūra, vaizduojanti į gimtinę sugrįžusį, jai pagarbą reiškiantį ir iš jos stiprybės besisemiantį Prezidentą. A. Smetonos paminklą kuria skulptorius Antanas Žukauskas. Jam talkina architektė, KTU docentė Gitana Šukaitytė ir jos studentės Vytautė Alvikaitė ir Austėja Mačikūnaitė.

Pradėti koncertą renginio vedėjai Emilija Vilkončiūtė ir Nerijus Sabaliauskas pakvietė „Baletą JUMS“. Be jo, renginyje koncertavo Meno mokyklos muzikos skyriaus, Kultūros centro kolektyvai ir kraštiečiai.

Labdaros bilietas į koncertą – auka nuo 5 eurų. Paaukojusieji gavo atminimo dovanėlę - magnetuką su senosios Ukmergės vaizdais.

Lėšas paminklui galima aukoti bus galima visus 2018 metus Ukmergės kultūros centro bilietų kasoje arba pinigus pervedant į Ukmergės kultūros centro sąskaitą: LUMINOR BANK AB, banko kodas 40100, įmonės kodas 190351690. Sąskaitos numeris: LT924010042900530556.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau