Spausdinti

Sausio 19 d. bibliotekoje viešėjo kunigas Kęstutis Dvareckas, vienas iš knygos  „(Ne)pasmerkti: apie priklausomybę, kopriklausomybę ir sveikimo kelionę“ sudarytojų. 2009-aisiais kunigas Kęstutis Dvareckas įkūrė priklausomų asmenų bendruomenę „Aš esu“, kuri  teikia pagalbą nuo kvaišalų priklausomiems asmenims, padeda grįžti į kasdienį gyvenimą po reabilitacijos. Po metų „Aš esu“ tapo Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ struktūros dalimi.

Svečias pristatė  naują knygą „(Ne)pasmerkti: apie priklausomybę, kopriklausomybę ir sveikimo kelionę“, kurioje primenama, kad priklausomi žmonės – tai ne skaičiai valstybinių institucijų ataskaitose, bet asmenybės, su savo gyvenimo istorijomis, atkreipiamas dėmesys, jog labai dažnai aplinkinių pastangos „padėti“ sergančiam, nesuvokiant priklausomybių specifikos, tik dar labiau pablogina situaciją. Knygoje -  specialistų įžvalgos apie priklausomybės ligas ir sunkumus, su kuriais tenka susidurti tiek priklausomybių pelkėn pakliuvusiam žmogui, tiek jo artimiesiems. Joje rasite svarstymų ne tik apie priklausomybę nuo alkoholio bei narkotikų, bet ir specialistų nuomonę apie kompulsyvų lošimą bei priklausomybę nuo interneto ir t. t.

„Kai suvoki, jog esi dugne, lieka vienintelė gera žinia: nebėra kur kristi, galima tik kilti. Nebėra ko prarasti, tad galima drąsiai rizikuoti. Paradoksalu: kad protas pradėtų veikti ir pripažintume tikrovę, mums labai dažnai būtina krizė“- teigiama knygoje. Tai ypač svarbu, kai kalbame apie priklausomybę. Knyga padės ieškoti ir surasti įvairių savojo sveikimo kelio galimybių.

Dėkojame kunigui  Kęstučiui Dvareckui už knygos pristatymą, už išsakytas mintis ir pastebėjimus. Ačiū visiems renginio dalyviams už nuoširdų bendravimą, nuomonės išsakymą, buvimą kartu.

Kristinos Darulienės nuotraukos.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau