Prieš šimtą metų iškovota Lietuvos laisvė 1940 metais iš šalies buvo atimta – Lietuva buvo okupuota Sovietų Sąjungos. Laisvę teko atkurti 1990 metų kovo 11-ąją. Prisiminti šią datą ukmergiškiai buvo pakviesti prie Laisvės paminklo.

Minėjimą pradėjo Kultūros centro folkloro ansamblio „Pyniava“ (vad. Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė) sutartinių giedotojų grupė. Tuo metu prie paminklo liaudiškų šokių kolektyvo „Vilkmergė“ (vad. Regina Zabielienė) merginos, atlikusios kompoziciją, sustoja sudarydamos gyvą koridorių link paminklo.

Renginio vedėjams Ievai Uselytei ir Medardui Meškuočiui perskaičius 1990 metais kovo 11-ąją priimtą aktą, susirinkusiems sugiedojus himną, ukmergiškiai buvo pakviesti prie paminklo padėti gėles. Sveikindamas minėjimo dalyvius rajono meras Rolandas Janickas pakvietė kiekvieną uždegti trispalvę savo širdyse. 

Kasmet Kovo 11-oji Ukmergėje sutampa su tarptautiniu perkusijos festivaliu - Nepriklausomybės atkūrimas paminimas būgnų ir perkusijų gaudesiu. Pirmoji pasirodė ritmo grupė „Aukštyn“. Nužygiavusi iki paminklo ji minėjimą baigė žygiuodama Kauno gatve. Ją pakeitė perkusininkų ansamblis „Perpetuum Ritmico“ iš Latvijos. Šį kartą jaunieji latviai perkusijos garsus atkūrė grodami kibirais.

Renginio pabaigoje susirinkusius Turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė pakvietė sudalyvauti Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro ir viešųjų įstaigų „Lyderių karta“ ir „Apskritasis stalas“ jau ketvirtą kartą organizuojamoje akcijoje „Mes mylim Lietuvą“ ir iškėlus spalvotus lapus sukurti širdies formos trispalvę. O toliau paminėti Lietuvos Nepriklausomybę ukmergiškiai buvo pakviesti dalyvauti Vilniaus Universiteto studentų korporacijos orientaciniame žaidime „Paskui Nepriklausomybę“. Ukmergiškiai kuo greičiau turėjo surasti tam tikrus objektus, susijusius su šalies Nepriklausomybe. Kiti galėjo aplankyti architektūrinius pastatus ir paklausyti pasakojimo apie Ukmergės architektūrą ar, kaip ir vasario 16-ąją, aplankyti dainuojančius balandžius.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau