Ukmergės kultūros centro galerijoje balandžio 14 d. atidaryta Antano Juodžio, gimusio ir gyvenančio Toliūnų kaime, Siesikų seniūnijoje, raižytų lėkščių paroda. Atėjusieji į parodą galėjo susipažinti su vieno iš rajono tautodailininko darbais.

Kaip pasakojo pats menininkas, didelio kruopštumo reikalaujantis lėkščių raižymas prasidėjo 2000 metais. „Medis skleidžia šilumą, suteikia džiaugsmą ir jaukumą. Kuomet kuri – laikas neegzistuoja“, – teigia Antanas Juodis.

2009 metais tautodailininkai Antaną Juodį pakvietė dalyvauti parodoje - tuomet jis pirmą kartą visuomenei parodė savo darbus. 2013 metais menininkas įstojo į Lietuvos tautodailininkų sąjungą, o 2014 metų pradžioje surengė pirmą personalinę parodą savivaldybės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. 2016 metų viduryje su savo darbų paroda ir edukacine programa dalyvavo Siesikų miestelio 430 metų jubiliejinėje šventėje, lapkričio mėnesį Siesikų gimnazijos edukacinėje programoje. Jos metu jis pristatė savo darbus ir moksleivius supažindino su šiuo amatu.  

Parodos atidaryme autorių sveikino rajono tautodailininkų vadovas Rimantas Zinkevičius, fotografas Albinas Kuliešis, kunigas Rimantas Laniauskas, grojo tautodailininkas Valentas Butkus.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau