Spausdinti

"Vilkamirgės" galerijoje (Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro patalpos, Kęstučio a. 2/2, II aukštas) rugpjūčio 11 d. atidaryta Vadim Šamkov fotografijų paroda „Vilniaus origami”. Apie parodos autorių menotyrininkė Jolanta Marcišauskytė-Jurašienė rašo taip:

"Vadim Šamkov fotografijos - tai kvietimas lėtam, melancholiškam pasivaikščiojimui vaizdo paviršiumi. Vaizdo, kuris įamžina trapų Vilniaus poetiškumą, visai kitokį negu turistiniuose sostinės atvirukuose. Jaunosios kartos fotomenininkas, stebėdamas savą, pažįstamą miestą, su juo mezga asmenišką santykį, kuriame dalyvauja prisiminimai, išgyvenimai, patirtys. Tik iš pirmo žvilgsnio tegali pasirodyti, jog šie laužytų formų, įkrauti ekspresija kadrai - tai bandymas flirtuoti su jau ne vieno menininko įamžintu Vilniumi. Vadim Šamkov žvilgsnis nuo jų skiriasi. Jo Vilnius yra nepaprastai meditatyvus, pareikalavęs iš autoriaus ir laiko, ir jautrumo. Greitų vaizdų kultūroje fotografuoti bažnyčią valandą, naudojant ilgą išlaikymą ir pasitikint iš lėto atvaizdą sluoksniuojančia šviesa, reiškia nuoširdų mėgavimąsi pačiu jo gimimo procesu. Kantriai laukti ir stebėti skubėjimo laikais yra iššūkis, savotiška askezė, suteikianti kasdienybei daugiau prasmės pojūčio. Šamkov jam būdingu stiliumi fotografuoja Vilniaus vietas nuo 2015 metų. Laužymas, transformacija, atspindžiai – leidžia nujausti žavėjimąsi konstruktyvizmu, eksperimentavimą, atsitiktinumo ir sąmoningo komponavimo grožį. Šamkov fotografuoja taip lyg lankstytų iš pažįstamų vietų origami figūrėles. Tos fotografinės figūrėlės - gyvos, daugiasluoksnės, prisodrintos amžinybės ir laikinumo prisilietimo pajautos. Su subtilia žaidybiškumo injekcija."

Vadim Šamkov gimė 1986 m. Gyvena kaime. Dirba mieste. Fotografuoja visur.

Paroda veiks iki rugpjūčio 11 d.
Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Nuotraukos - V. Šamkov.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau