Spausdinti

Ukmergės kraštotyros muziejuje atsidarė spalvinga Aušros Bartkutės-Deviatnikovos tapybos darbų paroda. Tai jau penktasis kūrėjas, pristatomas pagal projektą „Jaunųjų Ukmergės krašto menininkų parodų ciklo „ECO PRINT“organizavimas Ukmergės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje“.

Autorė savo aktyvų kūrybos kelią pradėjo 2004 m. Ji dalyvavo įvairiose menininkų parodose  Lietuvoje ir užsienyje. Ši paroda – jos antroji autorinė.

Nors Aušra yra pristačiusi keletą performansų ir iliustravusi Kęstučio Česnaičio knygelę-pjesę „Vilkmergės ragana“, jos kūrybinė sritis yra tapyba.

Savo tapomose temose dažniausiai atskleidžiami žmogaus santykiai su gamta, su kitais žmonėmis. Autorė savo kūryboje dažnai provokuoja, kviečia diskusijai.

Šiuo metu pristatomoje parodoje „Gyvybė žemės“ tapytoja gvildena pasaulio taršos, gyvybės ir mirties temas, nagrinėja žmogaus būsenas, jausenas. Meninės išraiškos priemonės Aušros kūryboje – pirmiausia spalvos, koloritas, kartais svarbi ritmika ar net ornamentika. Tapomi vaizdai yra gan dekoratyvūs, ji nesiekia išgauti gelmių ar erdvės; žiūrovas labiau veikiamas spalva negu tonais.  

Autorės nuotraukos.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau