Prieš dvi savaites, lapkričio 6 d., Ukmergės kultūros centre patekėjusi „Rudens saulutė“ - respublikinė neįgaliųjų dailiųjų darbų paroda-pardavimas, nusileido Kultūros centre su padėkomis, sveikinimais ir koncertu. Į jubiliejinės, 20-osios „Rudens saulutės“ uždarymą atvyko daugelio parodoje-pardavime dalyvavusių organizacijų atstovai ir svečiai, o organizatoriams tai buvo darbymetis - reikėjo grąžinti neparduotus eksponatus.   

Renginį spektakliu apie gėlių meilę „Dobilo ir ramunės meilės istorijoje“ pradėjo Kėdainių paraplegikų asociacijos aktoriai. Renginio vedėjams - Daivai ir Kazimierui Šermukšniams į sceną pakvietus Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkę Dalią Unikienę, pastaroji perskaitė sąjungos Garbės pirmininkės Lionės Aleksienės sveikinimą. Jame paminėta, kad 20 „Rudens saulutės“ spalvų liejosi kaip akimirka. Ir palinkėjo susirinkti į 21-ąją „Rudens saulutę“.

Šį „Rudens saulutė“ buvo rekordininkė. 32 organizacijos iš įvairių šalies rajonų pristatė daugiau kaip 2000 darbų. Dalis jų parduota už rekordinę sumą – daugiau kaip 2000 eurų.

Susirinkusius sveikindamas rajono meras Rolandas Janickas dėkojo neįgaliuosius vienijančių  organizacijų vadovams. Lietuvos žmonių su negalia sąjungos prezidentė Rasa Kavaliauskaitė kvietė neįgaliuosius nesėdėti namuose ir atsiverti visuomenei. Eilėraščiu susirinkusius sveikino aktyvi sąjungos narė Monika Blauzdienė.

Visų parodoje-pardavime dalyvavusių organizacijų atstovams rajono meras įteikė padėkos raštus ir dovanas. O vieno skyriaus pirmininkei, negalėjusiai su vežimėliu užvažiuoti ant scenos, padėką jis įteikė nulipęs nuo scenos.

Susirinkusiems dainavo D. ir K. Šermukšnių šeimyninis trio, grojo ir dainavo kapela iš Molėtų „Berželis“, dambreliu grojo Egidijus Darulis, daugiausiai plojimų sulaukė Jasiuliškių socialinės globos namų saviveiklininkai.

Nuotraukos - autoriaus.   

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau