Spausdinti

Lapkričio 30 d. - gruodžio 13 d. Ukmergės kraštotyros muziejuje eksponuojama scenografės Vaidos Adomavičiūtės objektų, tapybos ir piešinių paroda „Saldi kaip pasaka“.

Ši paroda išties sukuria pasakos iliuziją, ji labai spalvinga ir paslaptinga. Joje daug smulkių detalių, pasakiškų būtybių, sutvėrimų, kosminių mandalų, kurios savotiškai veikia, užburia parodos lankytoją. Čia išvysi pasakišką žirgą, raganą, drugelių vilkstines, šaukštą-šmaukštą, judantį namą ar besivarstančias duris ar tai, kas nematoma arba sugeba pamatyti tik vaikai.

Parodos kūrinių autorė Vaida Adomavičiūtė pasakojo, kad jai šiuos lėlių pasaulius „atvėrė“ garsūs scenografai V. Mazūras, A. Jacovskis, V. Idzelytė, pas kuriuos teko studijuoti mokantis VDA. Jos kūrybai taip pat svarbus yra jos tėtis, kuris yra žinomas nacionalinio muziejaus restauratorius, medžio meistras. Jie abu dažnai diskutuoja apie techninius montavimo, drožybos klausimus, dalinasi savo kūrybiniais subtiliais atradimais, kuriems dažnai reikia ne vienerių metų ar net viso gyvenimo.

Prieš aštuonerius metus Ukmergės kultūros centre autorė pristatė savo personalinę scenografijos maketų ir kaligrafijos parodą, o prieš šešis ji pristatė savo keletą žaislų kurtų savo vaikams grupinėje vaikų žaislų kūrėjų parodoje muziejuje. Nuolat dalyvauja įvairiuose Ukmergės menininkų parodose ir projektuose.

Autorė savo kūrinius eksponavo Baltsogėje (Lenkijoje) ir Berlyne (Vokietijoje), o 2004 m. yra gavusi Stasio Ušinskio premiją už scenografiją Bertoldo Brechto kūriniui „Geras žmogus iš Sezuano“.

Nuotraukos - autorės.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau