Iš karto po Tarptautinės teatro dienos, kovo 30-31 d., Ukmergės kultūros centre šeimininkavo jaunieji aktoriai – čia vyko jau 22-as Vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Nenuoramos“. Devyni kolektyvai iš įvairių šalies vietų ukmergiškiams, jų svečiams ir vieni kitiems parodė pačius įvairiausius spektaklius – nuo pasakų iki paauglių problemas nagrinėjančių pastatymų.

Festivalis prasidėjo dviejų varnų, kurioms padėjo Pepė Ilgakojinė ir Nenuorama, pasirodymu. O visi vaikų ir jaunimo teatro studijos ,,Nykštukas“ aktoriai, supažindinę festivalio dalyvius ir žiūrovus su „Nenuoramų“ taisyklėmis, pakvietė žiūrėti spektaklius. „Nykštukas“ festivaliui pristatė spektaklį – pasaką „Drąsuolis Peliukas“ (rež. Tamara Kvieskienė). Tai pasaka apie peliukus, besistengusius nepakliūti į katino nagus, ar pelėdos snapą.

Pertraukose tarp spektaklių festivalio žiūrovai ir dalyviai žaidė „Nykštuko“ pasiūlytus žaidimus, šoko su liaudiškų šokių kolektyvo „Vilkmergė“ merginomis, klausėsi „Muzikos alėjos“ jaunųjų dainininkų atliekamų dainelių.

Koks gi teatrų festivalis be vaidybos pamokėlių? Jaunuosius aktorius meistriškumo mokė grupė „IMPRO 241“ ir jaunosios kartos aktoriai - Arnas Ašmonas ir Karolina Elžbieta Mikolajūnaitė.

Pirma festivalio diena baigėsi aktorių ir žiūrovų „siautėjimu: su „X Faktoriaus“ nugalėtoja, jaunimui gerai žinoma grupe „120“, o dalyviams - vakarone bei linksma diskoteka.

Festivalis baigėsi rajono mero pavaduotojos Klavdijos Stepanovos įteiktomis padėkomis, padovanotais festivalio „Nenuoramos“ moliniais logotipais, bendra nuotrauka ir pažadais susitikti 23-jame festivalyje 2020 metais.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau