Balandžio paskutinį sekmadienį Taujėnų kultūros namai visus sukvietė į miuziklo „Švelnukų šaly“ premjerą. Miuziklas – muzikos žanras, beveik niekuo nesiskiriantis nuo šiuolaikinių muzikinių filmų ar roko operų, atsiradęs Amerikoje. Tai pirmasis miuziklas, pastatytas Ukmergės rajone. Jame dainavo ir vaidino net 34 įvairaus amžiaus Taujėnų seniūnijos gyventojai.

Kompozitoriaus Vaidoto Juozo Lyguto pagal C. Steiner knygelę „Pasaka apie Šiltus Švelnukus“ sukurtame miuzikle pasakojama apie nerealią, o gal realią vietą žemėje, kur kiekvienas vos gimęs gauna švelnų padarėlį, kuris saugo nuo pykčių, pavydo ir visų kitų neigiamų jausmų bei įkvepia šypseną, džiaugsmą, sveikatą, meilę artimui bei apie vieną itin mylinčią bei laimingą šeimą.

Tačiau, kaip ir kiekviename spektaklyje bei gyvenime viskas visuomet negali klostytis laimingai. Tai įrodo raganos personažas, kuris nekenčia džiaugsmo, sveikatos bei laimingų šeimų. Bet ragana nebūtų tikra ragana, jeigu nesumąstytų kaip kitaip atimti iš žmonių džiaugsmą bei sveikatą. Galiausiai griebiasi burtų bei prakeikia švelnukus. Nakties metu įvykdžiusi savo kėslus, ryte pabunda itin džiaugsminga, nes visa laimingoji šeima suserga. Vėliau, kaip ir įprasta, ji, nelaimių kaltininkė siūlė savo pagalbą – mikstūras, už kurias prašo mokėti didžiulius pinigus. Praradę viltis pasveikti ir jaustis kaip anksčiau šeima vis dėlto nusiperka siūlomų vaistų. Tačiau sveikata ir džiaugsmas nesugrįžta. Ir tik vėliau visi kreipiasi į gerąją močiutę bei susigrąžina prarastuosius švelnukus, o drauge ir džiaugsmą į tos šalies bei šeimos širdis.

Miuzikle dainavo ir vaidino:
- Pasakotoja – Greta Šeibokaitė
- Pasakotojas – Augustinas Mesonis
- Tomas (tėtė) – Darius Kaplūnas
- Margarita (mama) – Asta Kaplūnienė
- Liucija (dukra) – Skaistė Daniūnaitė
- Linutė (dukra) – Goda Baravykaitė
- Ragana – Aistė Brokertienė
- Močiutė – Jurgita Levickienė
- Švelnukai – vaikų pop choras
- Nakties fėjos – moterų ansamblis
- Kaimynai – Gražina Žukauskienė, Petras Krikštaponis, Elvyra ir Kostantas Tulušiai
Miuziklo režisierė – meno vadovė Nijolė Janulienė.

Renginio pabaigoje pilnutėlė kultūros namų salė audringai plojo atlikėjams. Taujėnų miestelio bendruomenės pirmininkas Vidmantas Krikštaponis sveikino režisierę bei atlikėjus, padovanodamas gėlių ir didžiulę pintinę vaisių, o Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė ir pavaduotoja Sigita Rimydienė įteikė šakotį.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau