Šeima. Toks mielas ir šiltas žodis. Į jį telpa tiek daug: mamos lopšinė, nerimas jos akyse ir pirmas pabarimas, tėčio švelnus žvilgsnis, jo rūpestingų rankų tvirtumas, senelės kepti blynai ir vyresnio brolio ar sesės iš miesto parvežtas kiškio pyragas... kiek daug telpa į šį žodį!

Į šeimos dienai skirtą koncertą „Pavasario žydėjimai“ vepriškiai ir svečiai rinkosi šventiškai nusiteikę. Pirmasis scenoje pasirodė Kultūros centro Veprių skyriaus instrumentinis ansamblis „Intermezzo“. Skambanti subtili muzika privertė žiūrovus suklusti, pasiduoti garsų magijai. Ansamblyje groja vadovas Edvardas Ratautas su dukra Jurgita Kardauskiene ir vaikaite Airita Ratautaite, taip pat Rėjus Ginatas, Tautvydas Pakėnas ir Meinardas Bagdonavičius.

Jaunoji pianistė iš Lyduokių Otilija Varnaitė nukėlė visus į „Paryžiaus prisiminimus“. Pasvajoję apie Paryžių klausėmės šeimyninio trio iš Dainavos skyriaus. Mums dainavo Loreta Tolutienė su dukrytėmis Kotryna ir Samanta. Šaunųjį trio keitė Austėja Jackūnaitė  iš Taujėnų skyriaus.
Scenoje pasirodę Valų skyriaus saviveiklininkai (vad. Alė Ališauskienė) suvaidino šeimyninio gyvenimo intermediją. Kolektyve dalyvauja graži šeima Stasė ir Vidas Šepečiai.

Vepriškių Antano ir Lionės Šimatonių šeimyninis duetas puikiai pagrojo savo jaunystės melodijas. Veprių skyriaus folkloro ansamblis „Geldutė“ (vad. Algimina Uselienė) dainavo skambias lietuvių liaudies dainas, o armonika pagrojo Stanislovas Šikšnys. Koncertą pabaigė linijinių šokių kolektyvas „Nenuoramos“ iš Dainavos skyriaus (vad. Drąsutė Kaselienė). Kolektyve šoka teta Ligita Toropovaitė, dukterėčia Brigita Burokaitė ir draugė Fausta Jeknytė.

Koncerto dalyviai gavo dovanų senovinį desertą, kurį dar XIV amžiuje sugalvojo Lietuvos kunigaikštis Jogaila, tai žali agurkai ir medus.

Dėkojame renginį rėmusiems Ukmergės kultūros centrui bei Egidijai ir Broniui Zareckams.

Po koncerto kultūros namų kiemelyje norintieji  stebėjo Krikštėnų skyriaus edukacinę programą „Lino kelias“ ir Veprių skyriaus edukacijas „Bitutė ratuota“ bei „Pinsiu juostą margaraštę“. Labiausiai išalkę vaišinosi lauke kepta kiaušiniene ir namine gira.

Nuotraukos - autorės.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau