Spausdinti

Spalio 23 d. "Vilkamirgės" galerijoje (Kęstučio a. 2-2, II a.) atidaryta (dalyvaujant autoriui) Tomo Tereko fotokoliažų paroda.

Pristatydama autorių ir jo kūrybą, galerijos kuratorė Oksana Judakova rašo: "Jau dešimt metų tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“ vyksta pirmą birželio savaitgalį Litexpo parodų centre Vilniuje. Tai yra vienas iš didžiausių kasmetinių įvykių Lietuvos meno pasaulyje. Neabejotinai didžiausia apimtimi ir turiniu Lietuvoje, mugė turi ambicijų būti reikšmingu įvykiu Baltijos regione. Kasmet „ArtVilnius“ aplanko virš 20 tūkst. lankytojų, mugėje dalyvauja apie 60 meno galerijų iš 15 šalių (Belgija, Vokietija, Estija, Latvija, Lenkija, Ukraina, Lietuva, Baltarusija, Olandija, Rusija, Italija, Prancūzija). Mugę plačiai nušviečia LRT, pagrindinės Lietuvos žiniasklaidos priemonės, užsienio kultūrinė spauda.

Šiemet „Vilkamirgės“ galerija dalyvavo mugėje ir pristatė jauną, savitą ir veržlų ukmergiškį menininką Tomą Tereką. Džiaugiamės galėję parodyti jo kūrybą plačiausiai auditorijai Lietuvoje. O taip pat tuo, kad beveik visus mugėje rodytus Tomo darbus įsigijo MO muziejus. Tai yra didelis įvertinimas jaunam menininkui ir prestižas galerijai.

Iš beveik 60-ies mugėje dalyvavusių Lietuvos ir užsienio galerijų, tik kelios buvo iš Lietuvos regionų - tarp jų ir „Vilkamirgės“ galerija. Ir galerijai, ir pristatomam menininkui tai yra proga ir galimybė atsidurti dėmesio centre Lietuvos šiuolaikinio meno kontekste. Dalyvavimas tokio lygio renginyje ne tik reprezentuoja pristatomą menininką, bet ir parodo miesto kultūros lauko pajėgumą. Tikime, kad Ukmergės kraštas pajėgus užauginti ir subrandinti aukšto lygio menininkus, juos įvertinti ir gebėti reprezentuoti.

Spalio 21 – 31 d. „Vilkamirgės“ galerijoje veiks T. Tereko fotokoliažų serijos, šiemet pristatytos mugėje „ArtVilnius‘19“, paroda. Beje, kaip tik šie Tomo darbai itin artimai, asmeniškai susiję su Ukmerge."

Parodos palakatas - O Judakovos, fotokoliažo fragmentas - T. Tereko,

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau