Spausdinti

Vasario 2 dieną į fotomenininko, poeto Albino Kuliešio jubiliejinį vakarą ,,Pėdos’’ Ukmergės kraštotyros muziejuje rinkosi svečiai iš visos Lietuvos. Renginį vedė Rokiškio krašto kultūros žurnalo ,,Prie Nemunėlio “ redaktorė , Rokiškio Juozo Keliuočio bibliotekos direktorė Alicija Matiukienė. Ji pristatė Albino Kuliešio biografiją, uždavė keletą klausimų autoriui apie jo kūrybinį kelią į fotografiją, poeziją ir kitus menus.

Albinas Kuliešis skaitė savo poeziją iš rengiamos knygos ,,Angelo pėdos’’. Muzikinę vakaro dalį tęsė dainininkė Rima Žudienė, kuri drauge su Radvile Kraujalyte atliko penkias dainas pagal Albino Kuliešio eiles. Jų gražus kūrybinis bendradarbiavimas tęsiasi jau penkmetį. Albiną su gražiu jubiliejumi sveikino atvykę draugai iš įvairių Lietuvos miestų, taip pat jo poezijos ir fotografijos gerbėjai ir gerbėjos. Perdavė sveikinimus ir fotomenininkai Rimantas Dichavičius bei Romualdas Augūnas ,kurie negalėjo dalyvauti renginyje.Vakaro metu buvo atidaryta paroda, pristatanti Albino Kuliešio kūrybos paletę. Ji veiks muziejuje visą vasarį.

Albinas Kuliešis vienas iš Ukmergės kultūros tarybos įkūrimo iniciatorių. 2011- 2015m. laikotarpiu buvo kultūros tarybos pirmininkas. Albinas yra Lietuvos Nepriklausomųjų rašytojų sąjungos narys, Ukmergės foto ir kino klubo ,,Horizontas‘‘ vadovas. Išleido 2 poezijos knygas: ,,Žodžiai, kuriais Tu netikėjai‘‘ 2007 m. , ,,Pamesti eilėraščiai‘‘ 2013 m., taip pat 2 fotoalbumus ,,Kelionės po Lietuvą akimirkos‘‘ 2006 – 2009 m. Trečioji autoriaus poezijos knyga ,,Angelo pėdos‘‘ laukia rėmėjų. Pagal jo eiles yra sukurta 17 dainų. Surengė daugiau, kaip 10 personalinių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Albinas yra virš šimto leidinių, skirtų Lietuvai ir Latvijai autorius. 2015 m. jam buvo suteiktas respublikinės J. Keliuočio literatūrinės premijos laureato vardas, ne kartą jis tapo įvairių poezijos konkursų laureatu. Jis – kasmetinės respublikinės meno kūrėjų šventės “Langas į širdį“ organizatorius. Nuo 2007 m. dirba Rokiškio kultūros žurnale ,,Prie Nemunėlio‘‘.

Nuotraukos - R. Grabausko.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau