Kultūros centro dailės galerijoje nuo lapkričio 7 d. veikia dviejų ukmergiškių, dviejų Kristinų – Kristinos Darulienės ir Kristinos Kasmauskienės tapybos darbų parodos. Parodos skirtingos, bet kartu ir panašios. Panašios savo požiūriu į gamtą, į jausmus, kuriuos dailininkėms sukelia aplinka. Taigi galerijoje prieš Šv. Kalėdas įsikūrė švelnių ir subtilių spalvų, panašių į žydinčias pievas ir neretai jas vaizduojantys, kūriniai.

Kristina Darulienė pristato parodą „Šnarantys žolynai“, kurioje eksponuojami kūrybiniai darbai sukurti 2016 - 2019 m. Visi šioje parodoje pristatomi paveikslai nutapyti gamtoje. Pasak dailininkės, ji patalpoje kurti negalėtų, nes jai „labai svarbu vėjas, vibracija, susiliejimas su gamta“. Ir paveikslai gimsta spontaniškai – „po kojomis radus gražių motyvų“.

Dailininkė gimė Šiauliuose, kur nuo mažens pradėjo piešti ir kurti rankdarbius. Čia ji, dar būdama moksleive, dalyvavo Šiauliuose surengtoje tautodailininkų parodoje, kurioje buvo pristatyti jos nėriniai. Ir studijuodama Šiaulių universitete ji daugiau domėjosi tekstile. Bet kadangi neliko galimybės toliau ją studijuoti, teko pasirinkti tapybą.

Parodose K. Darulienė dalyvauja nuo 1998 m. Pirmą kartą Ukmergėje ji eksponavosi 2000 m. surengtoje ekslibrių parodoje Kultūros centro galerijoje. Vėliau į Ukmergę ją atvedė lino plenerai. Gyvendama Ukmergėje pirmąją parodą ji surengė Vl. Šlaito viešojoje bibliotekoje.

Su drauge ir kolege K. Kasmauskiene K. Darulienė Jaunimo laisvalaikio centre atidarė studiją „Spalvų sodas“. Nuo 2017 m. K. Darulienė dirba Meno mokyklos dailės skyriuje.

Kristinos Kasmauskienės, kaip menininkės, kelias prasidėjo prieš 12 metų Kaune pradėjus lankyti vakarinius tapybos ir piešimo kursus. Nuo 2012 m. ji dalyvauja kasmetinėse Ukmergės krašto menininkų parodose. Surengė dvi personalines parodas Vl. Šlaito viešojoje bibliotekoje. Be tapybos K. Kasmauskienė domisi fotografija, papuošalų kūrimu, interjero dekoravimu.

Dailininkės pristatomoje kūriniuose veik nėra paveikslo be mėlynos spalvos. Ji visur dominuoja. Tai lyg ir meilė gamtai, iš kurios ateina visos idėjos ir dailininkės įkvėpimas, ir „sparnai“, ir dangaus, ir vandens spalva. Kaip sakė K. Kasmauskienė, jai taip pat labai svarbi gamta, buvimas joje. Taip pat „traukia didelės erdvės, kalnai, horizontai, šviesos žaismas su aplinka“.

Parodos veiks iki gruodžio 7 d., o nuo gruodžio 10 dienos Kultūros centro dailės galerijoje veiks Aurelijaus Kovaliovo, gyvenančio ir kuriančio Anglijoje, tapybos darbų paroda.

Nuotraukos ir reprodukcijos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau