Į vasario 11-ąją dieną Ukmergės kultūros centre vykusį tautodailininkų parodos atidarymą susirinkusieji turėjo galimybę išvysti ir naują Ukmergės tautodailininkų draugijos leidinį-bukletą "Ukmergės tautodailininkų draugija", kuriame gražiai pristatomi visi 39 draugijos nariai: pateikiami trumpi biografiniai duomenys ir jų kūrinių fotografijos.

Pateiktas ir tekstas, nupasakojantis Lietuvos tautodailininkų sąjungos atsiradimo istoriją, struktūrą, Ukmergės tautodailės draugijoje susibūrusių meistrų darbų specifiką, draugijos veiklą ir pasiekimus.

Tekstinę medžiagą leidiniui surinko ir parengė spaudai draugijos pirmininkas Rimantas Zinkevičius ir Kristina Zinkevičienė, redagavo Birutė Gudeliauskienė ir Janina Vileikienė. Fotografijų ir bukleto maketo autorius - Danielius Karalius. Buklete spausdinama biografinė medžiaga ir kiti tekstai dubliuoti ir anglų kalba, juos išvertė Daiva Amankavičienė.

Leidinio tiražas - 200 egzempliorių, jo išleidimą finansiškai parėmė Ukmergės rajono savivaldybė ir UAB "Valdo leidykla".

Autoriaus reprodukcija.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau