Spausdinti

Lietuvos muziejų kelias, šiais, 2020 metais, įvardintas "Lietuvos kraštovaizdžiai: kalnų ir kalvų kultūriniai renginiai" Ukmergėje vyko piliakalnio papėdėje. Čia rugsėjo 11 dieną buvo kviečiami ukmergiškiai ir miesto svečiai, čia buvo galima susipažinti su Ukmergės ir jos apylinkių praeitimi, paklausyti muzikos, sudalyvauti edukacijose. Šiuo renginiu prasidėjo ir Europos paveldo dienos Ukmergėje.

Besirenkančius renginio žiūrovus pasitiko žolininkė iš Veprių Rasa Šimonienė, Kraštotyros muziejaus darbuotojos kvietė pasigaminti suvenyrinius maišelius su Ukmergės logotipais, keramikė iš Dainavos Vita Vaitkevičienė – prisiliesti prie molio, bibliotekininkė Kristina Darulienė – pasigaminti sodą iš šiaudų, kartu su Kultūros centro Deltuvos skyriaus renginių organizatore Daiva Stimburiene senoviniu būdu nulieti žvakę. Mažuosius kvietė mediniai žaislai ar karūnos gamybos edukacija.

Savo knygą „Pabaisko mūšiai: šaltiniai ir interpretacijos“ pristatė autorius, archeologas Tomas Baranauskas (nuotr. kairėje). Jis pasakojo apie XV a. pradžios politinę situaciją Lietuvoje, Pabaisko mūšio priežastis ir pasekmes. Muziejininkas Raimondas Ramanauskas susirinkusiems priminė Ukmergės praeitį, pasakojo apie Ukmergės miesto įsikūrimą.

Skambant sutartinėms, atliekamoms Kultūros centro folkloro ansamblio „Dagilėlis“ (vad. Jūratė Martinkutė) dainininkių, buvo pristatyti Europos paveldo dienų „Įsuk paveldo ratą“ renginiai. Kultūros centro organizuojamas renginių ciklas žiūrovus ir dalyvius kvies į koncertą, paskaitas, ekskursijas.

Renginį dainomis ir muzika baigė grupė „Baltos varnos“.

Nuotraukos - autoriaus.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau