Spausdinti

Leonpolio dvare ant Šventosios upės kranto, Ukmergės r., dvaro rūsiuose veikia jaunos menininkės Eglės Prokopavičiūtės atmosferinė instaliacija "BALTIŠKOS MISTERIJOS: RATUTO".

Baltiška kosmologija veda gilyn į patį Visatos centrą, visa ko esmę.  Ir tuo pačiu suteikia erdvę, kurioje atsakymus gali rasti pasiklydęs šio amžiaus žmogus, laikantis save Visatos centru, tačiau skaudžiai patiriantis savo ribotumą, susidūręs su gamtos galybe. Gal būtent pagarba gamtos procesams, gyvenimas išvien su jos ciklais galėtų būti tas atsakymas, seno-naujo santykio su gamta ir kūrinija atkūrimas vis bėgančiam, nepasotinamam, prasmės ir ramybės nerandančiam šiuolaikiniam žmogui.

„Baltiškos misterijos“ yra apie tokius, rodos, paprastus gamtos reiškinius – ugnį, vandenį, perkūniją, vėją ir debesis. Tuo pačiu ir apie gyvenimą, pradžią ir pabaigą, ir iš pabaigos besirandančią naują apvijos ratą – Ratuto.

Projekcija ir šviesa: EGLĖ PROKOPAVIČIŪTĖ (Ukmergė, Lietuva)
Garsas: MATIJA VOJVODIC (Kroatija)

Instaliaciją galėsite pamatyti iki rugsėjo 30 d.

Leonpolio dvaras atviras lankytojamas nuo 8 iki 17 val.

Dėl apsilankymo kitu laiku skambinti tel. +370 620 79023
Adresas: Sodo g. 16, Leonpolis, Ukmergės r.

Kviečiame!

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Ukmergės r. savivaldybė
Didelis ačiū Leopolio dvaro šeimininkams už instaliacijos priėmimą į dvaro erdves ir pagalbą.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau