Spausdinti

Paskutinį vasaros šeštadienį, rugpjūčio 28 d., Ukmergės kultūros centre įvyko Muzikos ir kino vakaras – „Vasara buvo vakar...“.  Planuota renginį surengti prie piliakalnio, tačiau įkyrus lietus pakoregavo organizatorių planus ir renginį teko operatyviai perkelti į Kultūros centrą. Atsisveikinti su vasara, klausantis muzikos ir žiūrint kiną po atviru dangumi, organizatoriai pakvietė ukmergiškius jau antrąjį kartą. Planuojama šį renginį organizuoti kiekvienų metų vasaros pabaigoje.

Vakaro koncertinėje programoje muzikos ir kino mėgėjai klausėsi Valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „TRIMITAS“ (dir. Jaroslavas Cechanovičius) muzikos ir vokalinio ansamblio „IL SENSO“ dainų. Programoje skambėjo populiariosios klasikos opusai ir visiems gerai žinomos estradinės dainos.

Skrabalų virtuozas Karolis Šileika SKRABALMAN lietuvišku mušamuoju instrumentu – skrabalais, instrumentu, neturinčiu analogų pasaulyje, atliko liaudiškus, klasikinius, pop bei rock kūrinius.

Akustinis duetas - Jokūbas Jankauskas ir Karolis Šileika koncertą užbaigė jau hitais tapusiomis lietuviškos estrados dainomis.

O vakaro filmas „Sistema“ priminė artėjančius naujus mokslo metus.

Trumpai apie atlikėjus:

Jaunieji operos solistai visai neseniai susibūrė į kvartetą pavadinimu „Il Senso“. Visi naujos grupės  nariai, yra ne tik ilgamečiai scenos partneriai, bendramoksliai, bet ir draugai gyvenime. Sopranai - Indrė Anankaitė, Ieva Barbora Juozapaitytė bei tenorai - Laimonas Bendaravičius ir Kasparas Damulis susibūrė į bendrą grupę, vardan bendrų tikslų: eiti pirmyn, nesustoti tikėti ir puoselėti bei skleisti muzikos grožį. Grupės pavadinimas kilnus ir prasmingas – „Il Senso” verčiant iš italų kalbos reiškia „prasmė”.

Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ – universalus kolektyvas, atliekantis įvairių žanrų ir stilių muziką. Orkestras aktyviai koncertuoja su žymiausiais šalies solistais – perkusininkų ansambliu „Giunter Percussion“, pianistu Petru Geniušu, violončelininku Vytautu Sondeckiu ir kt. Bendradarbiaujama su įvairiais menininkais, gretinami sceniniai žanrai: teatras, modernusis šokis ir kt.

Charakteringiausias „Trimito“ bruožas – profesionalaus simfoninio pučiamųjų orkestro repertuaro puoselėjimas, virtuoziškų kūrinių atlikimas. 1957 m. įkurtas orkestras kompozitoriaus ir dirigento Vito Žiliaus kaip Vilniaus centrinio kultūros ir poilsio parko muzikos kolektyvas. 2009-2020 m. orkestrui dirigavo Ugnius Vaiginis. Nuo 2018 m. orkestrui vadovauja ukmergiškis prof. dr. Antanas Kučinskas.

Šiame koncerte orkestrui dirigavo kompozitorius, dirigentas, pedagogas Jaroslavas Cechanovičius.

Atlikėjas Karolis Šileika - SKRABALMAN sėkmingai pasirodė televizijos projektuose, tokiuose kaip TV3 „Lietuvos talentai“, LRT „Duokim garo“, LNK „Mes vieno kraujo“ bei spėjo užkariauti žiūrovų širdis pozityvios emocijos kupina muzika ir gebėjimu patraukliai naujam skambesiui prikelti unikalų, lietuvišką, medinį mušamąjį instrumentą - skrabalus. Kartu su tautine kapelija „Sutaras“ reprezentavo Lietuvą 2020 metais sausio mėnesį pasaulinėje žemės ūkio parodoje „Grune Woche“ (Žalioji Savaitė) Berlyne, Vokietijoje. Pirmojo karantino metu linksmino žmones tarp daugiabučių ir taip pagarsėjo visoje Lietuvoje ir už jos ribų.

Jokūbo Jankausko ir Karolio Šileikos akustinis duetas, tai projektas, kurio eigoje trykšta charizmatiška energija, laisva stilistika ir gerai praleisto laiko garantas. Jokūbas šiais metais baigė mokyklą ir įstojo į Kauno Vytauto Didžiojo universitetą, džiazo fortepijono ir vokalo specialybę.

Nuotraukos - autoriaus.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau