Spausdinti

Ukmergės Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje šių metų vasario 17 d. buvo atidaryta tapytojos, juvelyrės, meno vadybininkės iš Kauno Živilės Vaičiukynienės tapybos paroda „Pasivaikščiojimai“.

Atidarymo metu violončelių garsais džiugino Ukmergės meno mokyklos kvartetas Angelė Adamonienė (mokytoja), Adelė Danilevičiūtė, Emilė, Motiejūnaitė ir Arvilė Daveikaitė.

„Rytas, kasdienai mažais žingsneliais tipenant naujų pradžių link – ateina tarsi visą naktį kruopščiai ruošęs savo pasirodymą, demonstruodamas tyriausią gamtos grožį. Tai tapo mano ritualu. Kelių valandų laikas sau – įkvėpti gyvenimo pilnatvės, giliai patiriant kiekvieną akimirką, išjaučiant visas duotybes. Kad pajausčiau, jog esu .. su dėkingumu ir laisve liečiant akimis ryto teptukais perteiktas spalvas, gyvumo kvapą, tylą, kuri tampa muzika.

Čia yra mano pradžia – mano PASIVAIKŠČIOJIMAI – mintimis, gūsiais, nuotaikom… išliejant jausmus potėpiais, o žodžių kartais pritrūksta… Nutinka, kad dar nepradėjus tapyti, mintyse zvimbia žodis, frazė, vėliau tapsiantis kūrinio pavadinimu.. tačiau būna ir kitaip – siekiant perteikti jausmą, nuotaiką baigi – giliai iškvėpi paleisdamas emociją ir lauki ką atneš kitas rytas“ (parodos autorė).

Kūriniai eksponuojami bibliotekos erdvėje savo faktūromis, potėpiais pulsuoja žemės gyvybę, kuri šiuo metų laiku dar būna snaudžianti, nepersunkta spalvomis, labiau išryškėja subtilūs prislopinti tonai.

Autorė mėgsta „žaisti“ potėpiais, eksperimentuoti įvairiai kurdama savotišką anspaudą, leidžia spalvai tekėti ir kurti dermes. Jos kūriniuose įžvelgiamos žmogaus kūno, siluetų paslaptingi atspindžiai, kartais pasislėpusios gėlės, tačiau dažnai yra abstrakčios kompozicijos kylančios iš pamatytų gamtos vaidų, sielos gelmių…

Živilė Vaičiukynienė parodose ir pleneruose dalyvauja virš dešimt metų. Ji yra surengusi keletą savo autorinių parodų įvairiose Lietuvos vietose, Kaišiadoryse, Lenkijoje, Ukrainoje, Berlyne ir kt. Kūriniai matomi svetainėje www.paveikslai.lt

Parodą galite aplankyti iki kovo 14 d.

Nuotraukos - autorės.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau