Spausdinti

Pabuvojusi Deltuvos kultūros namuose nuo vasario 15-osios iki kovo 15-osios, Kristinos ir Stanislovo Zinkevičių kūrinių paroda iškeliavo į Kėdainių rajono Krakių miestelio kultūros namus. Parodoje pristatomi Kristinos batikos technika sukurti paveikslai ir Stanislovo pagamintos rankšluostinės.

Deltuvos ir Krakių kultūros namų draugystė prasidėjo anksčiau. Pernai abu miesteliai buvo Lietuvos Mažosios kultūros sostinėmis. Miesteliai bendradarbiavo rengdami kultūrinius renginius. Draugystė nenutrūko iki šiolei. Vienas tokių akcentų - Kristinos ir Stanislovo Zinkevičių paroda.

Atidarant parodą menininkai papasakojo apie savo kūrybos kelią, papasakojo kaip gimsta kūriniai, atsakė į žiūrovų klausimus.

Į Krakes buvo atvykęs ir Ukmergės Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Šarūnas Petrauskas. Gimęs Krakėse, baigęs čia mokyklą klebonas susitiko su buvusiais mokytojais, kitais miestelio gyventojais.

K. ir S. Zinkevičių paroda Krakėse veiks iki balandžio 23 dienos. Paskui dalis kūrinių keliaus į Panevėžio tautodailininkų bendrijos parodą.

Nuotraukos - autoriaus.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau