Spausdinti

Balandžio 15 d. Ukmergės meno mokyklos dailės skyriaus galerijoje „Keliaujantis Paukštis“ atidaryta Mones Kielės tapybos darbų paroda "dama dirvoj".

Mone Kielė / Raimonda Kielaitė (g. 1992-04-19) - Lietuvoje ir Čekijos Respublikoje kurianti vaizduojamojo meno dailininkė. Kūrybos kelią pradėjo Ukmergės Meno mokykloje bei Kauno taikomosios dailės mokykloje. Studijavo Vilniaus Dailės Akademijos Kauno fakulteto tapybos katedroje, kurioje įgijo dailės bakalauro laipsnį. Menininkės tapyboje dominuoja ekspresyvūs aliejinių ir emalinių dažų potėpiai, figūratyvas, autoportretai, gamtos ir miesto peizažai. Kūriniuose vystomos temos - tai šiuolaikinio pasaulio paveiktos žmogaus būsenos, ironiška kritika šiuolaikinės visuomenės normoms ir vertybių priešpriešos bei kritiškai vertinama grožio sąvoka.

„dama dirvoj“ - tai trečioji personalinė Mones Kielės tapybos darbų paroda. Kūriniuose, sukurtuose 2020-2021 metais, atsispindi autorės žvilgsnis į mus supantį pasaulį ir sintetines žmogaus būsenas jame. Darbuose perteikiamas pasaulio susiskaldymas į du polius: miestą ir kaimą, bei šio susiskaldymo formuojamą žmogų. Apie žmonių psichologinius ir egzistencinius bei vertybinius skirtumus, kuriuos suformuoja vienas ir kitas žmogaus gyvenime dominuojantis pasaulio polis. Mone Kielė savo kūriniuose tampa ne tik tokio pasaulio susiskaldymo stebėtoju, bet ir dalyviu, kuris gyvena tarp natūralumo ir dirbtinumo. „dama dirvoj“ - tai gamtos kuriamo grožio ir žmogaus kuriamo grožio priešprieša, sąveika bei būsena, kurią šioje parodoje išgyvena autorė.

Paroda Ukmergės meno mokyklos dailės skyriaus galerijoje „Keliaujantis Paukštis“. Vyks nuo balandžio 15 dienos iki gegužės 20 dienos.

Visų parodoje eksponuotų paveikslų reprodukcijas galite pamatyti čia

Nuotraukos ir reprodukcijos iš M. Kielės foto archyvo.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau