Spalio 21 diena Dainavoje buvo neeilinė. Kultūros namai, biblioteka ir kaimo bendruomenės surengė gražią šventę kaimo žmonėms, pagerbė kraštiečius. Vyko trečioji rajoninė armonikierių „Armoniką tik paėmiau“ ir pirmoji kraštiečių „Po tėviškės dangum“ šventės.

Į šventines Mišias, kurias aukojo Deltuvos parapijos klebonas Gintautas Naudžiūnas susirinko nemažas būrys vietinių gyventojų ir iš įvairių Lietuvos kampelių atvykusių kraštiečių. Meldėmės už gyvus ir mirusius Dainavos krašto žmones.

Po šv. Mišių kraštiečiai rinkosi į kultūros namus. Visi norintys bibliotekoje galėjo pabendrauti su kraštiečiu, seimo nariu Juozu Imbrasu, pavartyti senų nuotraukų albumus, pasivaišinti arbatos puodeliu. Kultūros centre, bibliotekoje ir amatų centre veikė trys įspūdingos parodos: tautodailininkės Vitos Vaitkevičienės keramikos dirbinių, Violetos Gedgovdienės Trockienės siuvinėtų paveikslų ir Dainavos moterų klubo karpinių parodos. Savo dirbinius eksponavo kaimo namudininkai. 

 M. Grainys   R. Kavoliūnas ir A. Tamošiūnas
 T. Džiautas   S. Šikšnys
 Želvos armonikieriai   S. Baranauskas


Susirinkę kraštiečiai klausėsi Ukmergės rajono armonikierių: Mindaugo Grainio iš Siesikų, Romo Kovaliūno, Albino Tamošiūno ir Tado Džiautos iš Valų, Stanislovo Šikšnio iš Veprių, Želvos armonikierių, Serapino Baranausko, Stasio Ašmonto, Antano Remeikos ir Vaclovo Stankaus iš Dainavos nuotaikingai atliekamų valsų, polkų ir fokstrotų.

 S. Ašmontas   V. Stankus
 A. Remeika   Kapela "Želvelė"


Žiūrovų simpatijų prizą iškovojo ilgametis kultūros namų muzikantas Vaclovas Stankus. Ukmergės kultūros centro (UKC) Veprių skyriaus mėgėjų teatras „Palėpė“ parodė spektaklį „Uošvė į namus – ramybės nebus“ (rež. Rasa Šimonienė). Susirinkusius linksmino UKC Želvos skyriaus liaudiškos muzikos kapela „Želvelė“ (vad. Vaclovas Butkus), UKC Dainavos skyriaus populiarios muzikos kapela „Mes“ ir vokalinis ansamblis „Viltis“ (vad. Loreta Talutienė).

 Mėgėjų teatras "Palėpė"   Populiarios muzikos kapela "Mes"

Visus susirinkusius sveikino Seimo narys Juozas Imbrasas, Deltuvos seniūnas Gintaras Radzevičius, Dainavos kaimo bendruomenės pirmininkė Vaclava Viktorija Morkūnienė.

Renginiui pasibaigus, susėdome prie bendro stalo, šiltai pabendravome, palinkėjome vieni kitiems sveikatos ir stiprybės.

Dainaviškiams seimo narys įteikė dovaną – įrėmintą Vinco Kudirkos „Tautiška giesmę“ ir Lietuvos Nepriklausomybės Akto kopiją, skirtą Lietuvos šimtmečiui pažymėti. Jie eksponuojami Dainavos bibliotekoje.

L. Gričinienės nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau