2018-ieji yra paskelbti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais, nes 2018 metų vasario 16 d. švęsime šį garbų jubiliejų. Šiai sukakčiai paminėti aktyviai įsijungia valstybės institucijos, savivaldybės, įvairios organizacijos, pasaulio lietuviai, aktyvus jaunimas ir paprasti gyventojai.

Norime,  kad Lietuva gražėtų, kad mūsų geri darbai išliktų ateinančioms kartoms. Visi bendromis jėgomis kuriame savo nepriklausomą Lietuvą. Neabejinga šiai išskirtinai datai ir Jasiuliškių socialinės globos namų bendruomenė. Savo teritorijoje turime gan nemažą sklypą, kuriame, kažkada išrovus senas obelis, auga paprasta žolė. Čia gyventojai buvo įsirengę daržus. Apsižvalgius ir kilo tokia mintis - pasodinti čia parką šimtojo Lietuvos gimtadienio garbei. Parką - tai ne kokį gėlynėlį sodinti. Reikia tinkamai suderinti, surūšiuoti augalus, o be profesionalaus šios srities žinovo tai padaryti sunku. Džiaugiamės, kad prie gražios iniciatyvos noriai prisidėjo Anelė Stancikienė iš Rečionių, „Puošmedžio“ medelyno savininkė. Atvykusi pirmiausia išsimatavo teritoriją, nusibraižė parko planą, apskaičiavo kiek, kur ir kokių augalų reikės. Visas vietas pažymėjo lentelėmis su užrašais, kad sodinimo dieną būtų lengviau ir greičiau. Sumanymui sodinti parką pritarė visi, todėl talkos dieną susirinko labai didelis būrys darbininkų, kurie vieningai, atsakingai ir kruopščiai dirbo: direktorius, pavaduotojai, buhalterės, inžinierė, medikai, socialinės darbuotojos ir jų padėjėjos, užimtumo specialistai, skalbyklos bei ūkinės dalies darbuotojai ir didžiulis būrys gyventojų. Parkas pasodintas per dvi valandas. Kai jis sužels, sužaliuos  ir sužydės, džiaugsimės savo rankomis pasodintais augalais- ąžuolu, beržais, klevais, liepaitėmis, rojaus obelimi, kadagiu, paprastomis ir kalninėmis pušimis, sidabrinėmis ir geltonspyglėmis eglėmis, šermukšniais, putinu, pūsleniais, sedulomis, magnolijomis, lanksvomis, raugeriškiais, kėniais, jazminais, ptelijomis ir tujomis.

Parke skyrėme vietą norintiems prisidėti prie šios gražios iniciatyvos. Atvykstantys į svečius galės atvežti kokį augalą ir jį pasodinti mūsų naujame parke.

Ateityje planuojama pastatyti atminimo akmenį su užrašu „Atkurtai Lietuvos valstybei – 100“, pastatyti keletą suoliukų, kad kiekvienas norintis galėtų čia pailsėti, pasivaikščioti, knygą paskaityti, pasimatymą paskirti savo rankomis sodintame parke. Tai puiki investicija, kuriant Lietuvos grožį, ir puikus palikimas ateinančioms kartoms.

Autorės nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau