Reta rajono šventė įvyksta be vepriškio Edvardo Ratauto ir jo suburtos instrumentinės grupės. Nuolatiniai įvairių švenčių dalyviai, dažnai linksminantys vepriškius, muzikantai šiais metais švenčia savo jubiliejų. Ta proga, neseniai pasivadinę „Intermezzo“, Ukmergės kultūros centro Veprių skyriaus instrumentinės grupės dalyviai balandžio 6 d. vepriškius ir miestelio svečius pakvietė į savo veiklos 10-ies metų jubiliejui skirtą koncertą.

Prieš dešimtį metų maestro Edvardo sukurta kapela palaipsniui virto instrumentine grupe. Per šį laikotarpį keitėsi muzikos stilius – nuo liaudiškos muzikos pereita prie klasikos. Taip gimė ir grupės pavadinimas – „Intermezzo“.

Vakarą grupė „Intermezzo“ pradėjo grodama to paties pavadinimo kūrinį. Ekrane rodoma filmuota medžiaga pasakojo apie ansamblio veiklos pradžią. Žiūrovai galėjo pamatyti šventės „Grok armonika“ vaizdus, juos pakomentavo ansamblio vadovas, pristatė filmuotoje medžiagoje matomus žmones. Ansamblis ir pats vadovas, kaip buvo šmaikščiai pakomentuota, pajaunėjo 10-čia metų, nes ansamblyje groja daug jaunimo, o ir grupė švenčia gana "jaunatvišką" jubiliejų.

Ansamblyje su Edvardu Ratautu šiandien groja vadovo dukra ir anūkė bei dar keturi vyrai. Jų tarpe yra ir solistų – solo grojęs Tautvydas Pakėnas neseniai Vengrijoje vykusiame akordeonistų konkurse iškovojo pirmą vietą.

Jubiliejiniame koncerte „Intermezzo“ pakeitė Jonavos dienos centro vokalinis ansamblis, kuriam irgi vadovauja Edvardas Ratautas. Dainavo Ukmergės kultūros centro folkloro ansamblis „Geldutė“ (vad. Algimina Uselienė), grojo Veprių kaimo bendruomenės kapela „Subatėlė“ (vad. Antanas Šimatonis), šoko Janina ir Semionas Kuprijaškinai, Veprių bendruomenės Linijinių šokių grupė „Danzaleta“ (vad. Jurgita Podolskienė), Ukmergės kultūros centro retro šokių grupė „Vėja“ (vad. Aldona Satkūnaitė). Koncertą baigė kraštietis Vytenis Šikšnys su bičiuliu Virgiu.

Pasibaigus koncertui dar ilgai skambėjo sveikinimai ir padėkos ne tik esamiems kolektyvo nariams, bet ir buvusiems. Su jubiliejumi „Intermezzo“ sveikino Veprių seniūnė Dalė Urbonienė, Ukmergės kultūros centro direktorės pavaduotoja Sigita Rimydienė, LPS „Bočiai“ Ukmergės rajono bendrijos pirmininkas Algimantas Kacevičius, svečiai, vepriškiai.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau